13.07.2016 16:59

Nedēļas nogalē Ropažu novadā notiks Ziemeļeiropas zonas rallijkrosa čempionāta pirmais posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nedēļas nogalē Ropažu novadā notiks Ziemeļeiropas zonas rallijkrosa čempionāta pirmais posms publicitātes

16. un 17. jūlijā sporta kompleksā "333" Ropažu novadā gaidāmas vērienīgas autosporta sacensības – ar pirmo posmu tiks atklāts šāgada Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāts. Paredzams, ka sacensībās NEZ rallijkrosa, Latvijas folkreisa čempionāta un "Lada RX" ieskaitēs kopumā piedalīsies vairāk nekā 100 braucēji no astoņām valstīm.

NEZ rallijkrosa čempionāta sacensības norisināsies četrās ieskaites klasēs: NEZ Super 1600, NEZ 2000, NEZ Open un NEZ Supercars. Sestdien plkst. 9–12 risināsies treniņbraucieni, bet no plkst. 13 pirmie divi kvalifikācijas braucieni. Svētdien plkst. 10 folkreisa trešais kvalifikācijas brauciens, plkst. 12 atklāšanas ceremonija, plkst. 12.30 rallijkrosa un folkreisa kvalifikācijas braucieni, kuriem sekos NEZ rallijkrosa pusfināla un fināla braucieni, liecina rīkotāju informācija.


Sacensību organizatori ir parūpējušies arī par aktīvās atpūtas un izklaides iespējām visai ģimenei – braucieni ar kartingiem, radošās darbnīcas un bērnu laukumiņš, atpūta veikparka zonā, loterija apmeklētājiem un pārsteigums no Latvijas ātrākajiem autosportistiem.

Šogad NEZ rallijkrosa apmeklētājus pārsteigs un neizmirstamas sajūtas radīs Haralds Šlēgelmilhs un Jānis Baumanis. 17. jūlijā sportisti izvēlēsies 10 personas braucienam trasē ar sporta automašīnām "Mazda MX5" un "Ford RS". Sportistu iespējamās izvēles lokā varēs nokļūt visi tie, kuri 17. jūnijā būs vismaz vienu reizi braukuši ar īres kartingu.

Paralēli auto cīņām starp vairāk nekā 100 autosportistiem, katrs rallijkrosa apmeklētājs par papildu samaksu varēs izmēģināt spēkus 333 jaunajā kartinga trasē un atpūsties pludmalē – braukt ar SUP dēļiem, spēlēt pludmales volejbolu un veikot. Savukārt jaunākajiem rallijkrosa apmeklētājiem (līdz 10 gadiem) būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un īpaši izveidotās aktivitātēs bērnu zonā, kur par drošību un bērnu pieskatīšanu parūpēsies auklītes.

Sporta kompleksā "333" abas sacensību dienas darbosies "333 Cafe", kas 16. jūlija vakarā no plkst. 18.00 līdz 24.00 aicina apmeklētājus uz sacensību atklāšanas ballīti kopā ar sacensību dalībniekiem.

Biļešu tirdzniecība un ieeja pasākumā abas dienas būs no plkst. 9.00. Biļešu cenas: 16. jūlijā – 10 EUR (no 18 gadiem), 5 EUR (11–17 gadi), bērniem līdz 10 gadiem bez maksas; 17. jūlijā – 15 EUR (no 18 gadiem), 5 EUR (11 - 17 gadi), bērniem līdz 10 gadiem bez maksas.