12.07.2016 15:05

Divi Olaines skeitbordisti kāpj uz Latvijas čempionāta goda pjedestāla

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Divi Olaines skeitbordisti kāpj uz Latvijas čempionāta goda pjedestāla www.facebook.com/janis.kuzmins

Liepājā aizvadīts Latvijas čempionāts skeitborda slalomā, kurā trešo gadu pēc kārtas par uzvarētāju kļuva vairākkārtējais pasaules čempions un Ginesa rekorda autors olainietis Jānis Kuzmins. Labāko trijniekā iekļuva arī viņa novadnieks Artūrs Liskovs.

Sacensībās prestižākajā "Open" grupā sacentās 15 dalībnieki, viņu vidū gandrīz visi labākie Latvijas skeitborda slaloma meistari. Sacensības noritēja divās disciplīnās – līnijslalomā un speciālajā slalomā, kas nedaudz atšķiras ar konusu izvietojumu. Uzrādītie rezultāti tika summēti, nosakot labākos kopvērtējumā.


Gan līnijslalomā, gan speciālajā slalomā finālā tikās Jānis Kuzmins un Gustavs Gailītis, un abos gadījumos pārāks izrādījās divu pēdējo gadu Latvijas čempions no Olaines, izcīnot vēl vienu zelta godalgu, vēsta sportacentrs.com.

Savukārt cīņā par trešo vietu starp Artūru Liskovu un liepājnieku Tomu Dreiblatu abi konkurenti izcīnīja pa vienai uzvari – Toms bija labāks līnijslalomā, bet Artūrs speciālajā slalomā. Atbilstoši nolikumam, vienāda punktu skaita gadījumā augstāku vietu ieguva otrās disciplīnas uzvarētājs, līdz ar to Olaines skeitbordistam pienācās trešā vieta – viņam pirmā medaļa Latvijas pieaugušo čempionātā.

Jāpiezīmē, ka no 5. līdz 7. augustam Latvijā – Priekuļos un Rīga – pirmo reizi norisināsies pasaules čempionāts skeitborda slalomā.