11.07.2016 14:35

Pierīgas orientieristi ar panākumiem startējuši trīsdienu sacensībās "Kāpa"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristi ar panākumiem startējuši trīsdienu sacensībās "Kāpa" OK "Kāpa"

Pagājušās nedēļas beigās Krustpils pusē ar daudzu Pierīgas sportistu piedalīšanos notika viens no nozīmīgākajiem orientēšanās sporta pasākumiem Latvijā – orientēšanās kluba "Kāpa" rīkotās triju dienu sacensības, kurās startēja 13 valstu pārstāvji.

Trīsdienu orientēšanās sacensības "Kāpa", kas ir lielākais šāds pasākums Baltijas valstīs un šogad atzīmēja 30 gadu jubileju, bija pulcējušas vairāk nekā 1600 dalībnieku. Pierīgas orientieristiem triju dienu summā izdevās gūt panākumus gan pašu jaunāko, gan pašu pieredzējušāko konkurencē.


Visjaunākajā W8 grupā meitenēm, startējot kopā ar vecākiem, par uzvarētāju kļuva OK "Kāpa" pārstāve Krista Grantskalna no Carnikavas novada, bet W10 grupā "Kāpas" jaunās orientieristes ar ādažnieci Martu Mariju Birzkopi priekšgalā ieņēma pat pirmās trīs vietas. Uzvaras jauniešu konkurencē izcīnīja arī siguldietes Kristīne Brunere (W14) un Magda Cigle (W16).

Jāpiezīmē, ka nedēļu iepriekš Magda Latvijas izlases piedalījās Eiropas jauniešu čempionātā Polijā un līdz ar saulkrastieti Uldi Upīti sasniedza individuāli labākos rezultātus – abiem devītās vietas (M. Ciglei vēl arī ceturtā vieta stafetes komandas sastāvā).

"Kāpas" kopvērtējumā savās grupās pirmās vietas izcīnīja arī Zanda Abzalone (W35), Alīda Ābola (W60), Rudīte Šterna (W65) un Ilmārs Limbēns (M65) no Siguldas, kā arī Tamāra Kosmačeva, Sergejs Šadrins (M50) un Pēteris Novikovs (M70) no Carnikavas.

Labāko trijniekos vēl iekļuva Kendija Aparjode (W20) un Jurģis Egons Strazdiņš (M12) no Saulkrastiem, Roberts Ķirkums (M12) un Aigars Leiboms (M50) no Ādažiem, Anete Actiņa (W12) un Nils Ciglis (M14) no Siguldas, Lauma Žilko no Ķekavas novada (W60), kā arī seniori – M60 grupas dalībnieki carnikavietis Gunārs Ostups un Staņislavs Kojalovičs no Babītes novada.

Elites grupās uzvarēja mājinieki Mārtiņš Sirmais un Aija Skrastiņa.