11.07.2016 12:10

Salaspils FK frisbijisti kļūst par četrkārtējiem Latvijas čempioniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils FK frisbijisti kļūst par četrkārtējiem Latvijas čempioniem www.frisbee.lv

Nedēļas nogalē Vaidavā norisinājās Latvijas frisbija čempionāts jauktajā grupā. Par čempioniem jau ceturto gadu pēc kārtas kļuva Salaspils frisbija kluba (FK) spēlētāji. Pie medaļām izdevās tikt arī Ogres un Ventspils komandām.

Latvijas frisbija čempionātā šogad piedalījās 10 komandas, kas pirmajā posmā bija sadalītas divās apakšgrupās. Pirmajā turnīra dienā komandas izspēlēja apļa turnīrus, pēc kurām tika noskaidrots vietu sadalījums apakšgrupās. Savukārt turnīra otrajā dienā komandas aizvadīja izslēgšanas spēles, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu turnīrā. Latvijas Frisbija federācijas informācija liecina, ka Salaspils frisbija klubs čempionātā bija pārstāvēts ar trim komandām.


Salaspils FK pirmā komanda grupu turnīrā guva četras ļoti pārliecinošas uzvaras (divreiz 13:0, kā arī 13:1 un 13:2), bet pusfinālā ar 13:6 tika pieveikts Ventspils frisbija klubs. Finālā jau trešo reizi pēdējos četros gados Salaspils FK spēlētājiem pretī stājās Ogres komanda.

Pašā spēles sākumā Ogres frisbijisti spēja izvirzīties vadībā (1:3), bet jau līdz pārtraukumam rezultāts tika izlīdzināts (6:6). Otro puslaiku veiksmīgāk iesāka Salaspils komanda, kas spēja gūt piecu punktu pārsvaru (13:8). Lai gan Ogres komandai izdevās samazināt rezultātu starpību, Salaspils FK frisbijisti nosargāja uzvaru 15:12 un čempionu titulu.

Spēlē par 5. vietu tikās "Sirocco Ultimate" no Rīgas un Salaspils junioru komanda. Spēles sākumā vadībā spēja izvirzīties Salaspils juniori, bet jau līdz puslaika pārtraukumam vadību izdevās gūt "Sirocco". Otrajā puslaikā rīdziniekiem izdevās palielināt pārsvaru, kas ļāva svinēt uzvaru spēlē (14:10). Salaspils junioriem līdz ar to sestā vieta.

Savukārt spēlē par septīto vietu Salaspils junioru otrā komanda nespēja nosargāt sešu punktu pārsvaru (12:6) un ar 14:15 zaudēja Daugavpils Universitātes komandai, ierindojoties astotajā vietā.