03.07.2016 21:20

Lielākajai daļai Pierīgas novadu – savi Latvijas Olimpiādes laureāti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lielākajai daļai Pierīgas novadu – savi Latvijas Olimpiādes laureāti www.olimpiade.lv

Nedēļas nogalē Valmierā un vairākas citās Latvijas pilsētās notikušajās Latvijas Olimpiādes sacensībās no Pierīgas novadiem lielāko medaļu ražu ievākuši Stopiņu novada sportisti, kuru kontā viena zelta, astoņas sudraba un trīs bronzas medaļas. Vismaz vienu Olimpiādes medaļu ieguva 11 Pierīgas novadu pārstāvji, liecina rīkotāju provizoriskā informācija.

Stopiņu novada komandas sastāvā īpaši izcēlās 18 gadus vecā Agnese Patrīcija Ozola, kura pamanījās sekmīgi startēt pat divos sporta veidos. Piektdien un sestdien peldēšanā viņa izcīnīja pilnu medaļu komplektu brīvā stila distancēs – zelts 400 metros, sudrabs 200 metros un bronza 800 metros. Bet svētdien Agnese piedalījās triatlona (0,75km+20km+5km) sacensībās un izcīnīja vēl vienu trešo vietu.


Trīs sudraba medaļas savam novadam ieguva peldētājs Arvis Aigars 100 un 1500 metru brīva stila peldējumos, kā arī 200 metros tauriņstilā. Trīs otrās vietas arī vieglatlētiem – vesera metējiem Karinai Orlovai un Ainaram Vaičulenam, kā arī šķēpa metējam Aināram Kovalam.

Ar otro vietu nācās samierināties Latvijas čempionēm Stopiņu handbolistēm, kuras izcīnīja trīs uzvaras, taču, kā izrādījās, jau pirmajā dienā izšķirošajā spēlē piekāpās dobelniecēm. Savukārt galda tenisa komandu turnīrā mačā par trešo vietu Stopiņu vienība pārspēja salaspiliešus.

Babītes sportistiem godalgu bija mazāk, toties to skaitā bija trīs zelta, kas viņus medaļu tabulā ierindo augstāk par citiem Pierīgas novadiem.

Olimpiādes čempionu titulus jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Carlord, stenda šaušanā tranšeju stendā – Valdis Mincāns, bet tenisa dubultspēļu turnīrā dāmām – Greta Veinberga un Kristiāna Linda Zahare, kura vienspēlēs vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā un ieguva sudrabu. Sudraba medaļas izcīnīja arī Babītes novada dāmu volejbola komanda, kas ar 3:1 uzvarēja Jelgavu, ar 2:3 piekāpās rīdziniecēm un čempionēm limbažniecēm un pēc papildu rādītājiem ieņēma augstāku vietu nekā Jelgavas un Rīgas komandas. Savukārt triatlonā trešais finišēja Igors Gucanovičs.

Arī Ķekavas olimpieši tika pie medaļām vairākos sporta veidos. Par Olimpiādes čempioni kļuva vesera metēja Vaira Kumermane un vīru regbija-7 komanda, kas turnīru aizvadīja bez zaudējumiem un finālā ar 30:10 pārspēja Garkalnes novadu. Otrās vietas ieguva džudisti Eduards Vēzis un Artūrs Stiris, viena otrā un viena trešā vieta peldētājam Nikam Goldmanim, pa bronzai burātājai Annijai Puntei "Big Techo" klasē un skrējējam Kasparam Briškam 3000 metru kavēkļu distancē.

Mārupes novada komandā titulētākais Latvijas Olimpiādes dalībnieks bija peldētājs Ģirts Feldbergs, kurš izcīnīja zeltu 100 metros un muguras, sudrabu divreiz garākā distancē un bronzu novada komandas sastāvā 4x100 metru brīvā stila distancē. Divas medaļas tenisistam Krišjānim Stabiņam – viņam trešā vieta vienspēlēs un čempiona tituls pārī arī Rihardu Emuliņu dubultspēlēs. Divus vicečempiona titulus izcīnīja skrējējs Dmitrijs Serjogins 3000 m kavēkļu skrējienā un 5000 "gludajā" distancē, vienu – taekvondo meistars Dāvids Bērziņš. Bronzas vēl arī Airisai Penelei ar zirgu Landino jāšanas sporta iejādes sacensībās, vēl vienam taekvondo pārstāvim Jurim Boicovam un peldētājai Martai Annijai Gosbergai 50 metru brīvā stila sprintā.

Siguldas novadam, tāpat kā iepriekšējā Latvijas Olimpiādē, lauvas tiesu medaļu nodrošināja badmintonisti. Vīru dubultspēļu turnīrā par čempioniem kļuva Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs, sudraba medaļas ieguva K.J. Gulbis vienspēlēs, kā arī Monika Radovska/Jekaterina Romanova un Guntis Lavrinovičs/J.Romanova dubultspēlēs, bronzu – Kristaps Kalniņš, Jekaterina Romanova un Kalniņš/Lavrinovičs. Vēl Siguldai bronzu ieguva golfere Vineta Ruka dāmu turnīrā un orientieristi Andris Cāns, Anatolijs Tarasovs un Līga Ārniece jauktajās stafetēs.

Garkalnes novada vīru regbija komanda vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā pret ķekaviešiem un ieņēma otro vietu, bet dāmas izšķirošajā spēlē par bronzu ar 29:5 apspēlēja Jūrmalas pilsētu. Divas sudraba medaļas izcīnīja taekvondo pārstāvji Romans Sļusarčuks un Aleksandra Triguba, bronzu šķēršļu pārvarēšanā ieguva Garkalnes jātniece Sintija Semeņkova ar zirgu Irwinds Wing, bet golfa turnīrā vīriem – Mikus Gavars.

Citiem Pierīgas novadiem medaļu Latvijas Olimpiādē bija mazāk, taču varbūt tieši tāpēc tās ir vēl vērtīgākas.

Par čempioniem savās svara kategorijās kļuva Carnikavas džudisti Uldis Nartišs un Filips Mikuckis, kurš turklāt pārspēja Londonas olimpisko spēļu dalībnieku Konstantīnu Ovčiņņikovu. Vēl vienu medaļu carnikaviešiem izcīnīja Aleksandrs Pāvulāns, kurš bija otrais golfa turnīrā.

Olaines novadam divas sudraba medaļas izcīnīja bokseri Aleksandrs Bikenbergs un Jegors Georgs Artjomovs, otrā vieta arī Olaines mākslas vingrotājām komandu vingrojumos, bet bronza – Annai Lazarevai vingrojumos ar vālītēm.

Salaspils novadam vienu no divām zelta godalgām nodrošināja Latvijas rekordists un treneris Igors Sokolovs vesera mešanā. Ikšķiles novadam otro vietu izcīnīja Lāsma Ozola kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās 25 km distancē dāmām un trešo – airētāju divnieks Lolita Kaufmane un Laila Lapiņa. Savukārt Inčukalnam bronzu nopelnīja loka šāvējs Inārs Dubkevičs.

Jāpiezīmē, ka Pierīgas novadu komandas bija pārstāvētas vēl vairākos sporta spēļu turnīros, kuros, pārvarējuši kvalifikāciju, sacentās ar komplektācijas ziņā daudz varenākiem sāncenšiem.

Futbolā Babītes novada vīri ar 2:4 piekāpās Valmierai, ar 7:0 sagrāva Balvu novadu un pēcspēles sitienu sērijā ar 4:1 pārspēja Jelgavu (pamatlaiks 0:0), ierindojoties piektajā vietā. Olaines dāmās cieta sakāves pret Rīgu (0:9) un Liepāju (0:4), bet izšķirošajā spēlē par trešo vietu nospēlēja neizšķirti 0:0 ar rēzeknietēm, kurām bija mazliet labāka gūto un zaudēto vārtu bilance.

Handbolā vīriem Inčukalna novada vīri zaudēja jūrmalniekiem (22:38) un ludzāniešiem (29:44) un palika sestajā vietā, bet dāmu turnīrā ceturto vietu piecu komandu konkurencē ieguva Salaspils handbolistes (viena uzvara četrās spēlēs). Savukārt dāmu florbola turnīrā Ķekavas komanda, sākusi ar divām uzvarām apakšgrupā, zaudēja gan pusfinālā (3:4 pēcspēles metienos pret Cēsu novadu), gan mačā par trešo vietu (2:3 pret Rīgu).

(Informācija var tikt precizēta atbilstoši rīkotāju sniegtajiem datiem.)