03.07.2016 19:53

Latvijas regbija-7 izlase "European 7s Trophy" seriāla kopvērtējumā ieņem devīto vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija-7 izlase "European 7s Trophy" seriāla kopvērtējumā ieņem devīto vietu Latvijas Regbija federācija

Vairāku Pierīgas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas regbija-7 izlase sestdien un svētdien Prāgā, tāpat kā pirms trim nedēļām Malmē, ieņēma astoto vietu Eiropas čempionāta jeb "European 7s Trophy" otrajā posmā un kopvērtējumā finišēja devītajā vietā.

Dažādu iemeslu dēļ bez daudziem līderiem Čehijas galvaspilsētā spēlējošā komanda guva vienu uzvaru – pār pārliecinoši vājāko Slovēniju, taču ar to pietika, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā un līdz ar to saglabātu vietu starp Eiropas otrā duča komandām nākamajā gadā, kas arī bija mērķis trenera Sergeja Lisko vadītajai komandai Prāgas turnīrā. Pašreizējā līmenī Latvijas izlase 2017. gadā spēlēs ceturto sezonu pēc kārtas.


Latvijas valstsvienības sastāvā Prāgā spēlēja Ķekavas kluba "Miesnieki" regbistu Viktors Silvoniks un Andris Andersons, kā arī Garkalnes "Livonia" pārstāvji Roberts Miksons, Norberts Bekmanis, Valters Raņķis un Ivo Kapiņš, informēja Latvijas Regbija federācijā.

B apakšgrupas pirmajā spēlē pret Rumāniju Latvija zaudēja ar 5:19 – vienīgo piezemējumu veica Viktors Silvoniks. Pret zviedriem tika piedzīvots zaudējums 0:28, bet pārliecinošā uzvara 47:0 pār Slovēniju latviešiem garantēja vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

Svētdienu Latvija sāka ar vēl vienu bezierunu zaudējumu 0:24 Zviedrijai, bet pusfinālā par piekto vietu – arī 7:22 Izraēlai. turnīru Bet Latvijas izlase noslēdza ar 7:43 zaudējumu spēlē par septīto vietu Kiprai.

Par uzvarētāju kļuva par visiem galvastiesu pārākā Īrija, kas nākamajā sezonā Eiropā spēlēs savā īstajā vietā – 12 vadošo komandu turnīrā "European 7s Grand Prix Series". Finālspēlē īri ar 52:0 sagrāva ukraiņus. "European 7s Trophy" divīzija jāatstāj Monako un Slovēnijai.