29.06.2016 15:44

Jūrmalā norisināsies pusmaratons un "Krāsu skrējiens"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā norisināsies pusmaratons un "Krāsu skrējiens" publicitātes

Jau šo sestdien, 2.jūlijā, notiks Jūrmalas pusmaratons, kas pulcēs skriešanas entuziastus un profesionālus sportistus no visas Latvijas un ārvalstīm.

Jūrmalas pusmaratona distanci izstrādājusi Latvijas garo distanču skrējēja Anita Kažemāka, kas Jūrmalas pusmaratonā turpinās gatavoties Olimpiskajām spēlēm 2016, gaidot gala atbildi par ceļazīmi uz Rio.

Jūrmalas pusmaratona ietvaros notiks arī Latvijā pirmais Krāsu skrējiens, kurā dalībniekiem 5km distances laikā būs iespēja piedzīvot krāsu festivāla sajūtas. Krāsu skrējiens ir unikāls un populārs visā pasaulē – katru gadu tas norisinās vairāk kā 33 pasaules valstīs, šogad arī Jūrmalā, Latvijā. Jūrmalas Krāsu skrējienā būs ierīkoti īpaši krāsu punkti katrā kilometrā, un katrā posmā dalībnieki skries cauri citai krāsai - jūras zilai, vasaras dzeltenai, spilgti oranžai un Baltijas maratoni rozā krāsai.

Jūrmalas skriešanas svētku ietvaros tiks piedāvāta plaša sportisko aktivitāšu programma visai ģimenei. Neatkarīgi no fiziskās sagatavotības pakāpes ikvienam interesentam būs iespēja skriet pusmaratonu vai piedalīties kādā citā no četrām distancēm skrienot, soļojot vai nūjojot. Kopumā šajā sporta pasākumā būs četras distances - Turkish Airlines pusmaratona jeb 21 kilometru distance, Inbox.lv 10 kilometru distance, kā arī Jūrmalas Krāsu skrējiena 5 kilometru distance un Lego 500 metru līdz viena kilometra distance bērniem līdz 12 gadu vecumam. 

Krāsas tiks izmantotas tikai 5 kilometru Krāsu skrējiena distancē. Distanci var veikt skrienot, nūjojot, dejojot vai vienkārši pastaigājoties, izbaudot festivāla atmosfēru, ko nodrošinās muzikāls pavadījums no Samba De Riga bundziniekiem un Latvijā zināmiem dīdžejiem. Krāsu skrējienā tiks izmantota licencēta pārtikas krāsviela, kas ir 100% dabīga un nekaitīga gan apkārtējai videi, gan cilvēkiem.

Vēlamais Jūrmalas krāsu skrējiena dresscode (ģērbšanās stils) – balts apģērbs un saulesbrilles. Visos piecos krāsu skrējiena punktos dalībniekus iemūžinās fotogrāfi, un fotogrāfijas būs pieejamas pēc sacensībām. Distances finišā būs pieejama tīrīšanas zona, kur organizatoru personāls ar gaisa pūtējiem sagaidīs dalībniekus un nopūtīs lieko krāsas pulveri.