25.06.2016 15:21

Latvijas frisbija izlase pasaules čempionātā finišējusi 17. vietā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas frisbija izlase pasaules čempionātā finišējusi 17. vietā www.frisbee.lv

Salaspils frisbija kluba spēlētāju pārstāvētā Latvijas izlase savu pirmo pasaules frisbija čempionātu Londonā sestdien noslēdza ar četrām uzvarām septiņās spēlēs un 17. vietu, ko dalīja ar Singapūru, Somiju un Zviedriju.

Apakšgrupas turnīrā Latvijas fribijisti vispirms ar 10:15 zaudēja Lietuvai, tad ar 15:12 pārspēja Dienvidāfrikas Republiku, bet pēdējā mačā ar 8:15 zaudēja Anglijas izlasei, kas vienīgā pirmās kārtas turnīru noslēdz bez zaudējumiem. Savā grupā Sergeja Volkova trenētā Latvijas izlase ieņēma trešo vietu, bet pirmās divas pozīcijas un vietu starp 16 labākajām komandām ieguva Anglija un DĀR.


Otrajā kārtā Latvijas valstsvienība pārliecinoši pieveica Izraēlu 15:5, bet zaudēja Jaunzēlandei 6:15. Savukārt trešajā kārtā latvieši ar 15:4 apspēlēja Indiju un nodrošināja tiesības turpināt cīņu par 17. vietu kopvērtējumā.

Gandarījuma turnīra pirmajā spēlē Latvijas frisbijisti ar 15:8 pieveica Spāniju. Iepriekš bija paredzēts, ka viņi čempionātu turpinās ar spēli pret Singapūru un pēc tam aizvadīs vēl vienu maču par 17. vai 19. vietu. Taču, kā vēsta Latvijas Frisbija federācija, iepriekšējo dienu spēcīgās lietusgāzes bija atstājušas sekas uz laukumu kvalitāti, un liela daļa spēļu par zemākām vietām tika atcelta.

Tādējādi Latvijas valstsvienībai noslēgumā dalīta 17. vieta.