20.06.2016 12:32

Latvijas Olimpiādē bez Mārupes basketbolistiem un Ķekavas florbolistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nobeigumam tuvojas kvalifikācijas turnīri par tiesībām piedalīties jūlija sākumā paredzētās Latvijas Olimpiādes finālsacensībās komandu sporta spēļu turnīros. Nedēļas nogalē cerības spēlēt finālā zaudēja Mārupes basketbolisti un Ķekavas florbolisti, bet tuvākajās dienās izšķirošās spēles aizvadīs Babītes futbolisti un Ikšķiles basketbolistes.

Vīru florbola atlases otrās kārtas turnīrā Kocēnos trešajā vietā palika Ķekavas novada komanda, bet pirmās divas vietas un ceļazīmes uz finālturnīru ieguva Rīgas pilsētas un Kocēnu novada florbolisti. Ķekavieši zaudēja laukuma saimniekiem 3:10, rīdziniekiem 3:9 un vienīgo uzvaru guva pār Pārgaujas novada komandu 5:4.


Tādējādi Latvijas Olimpiādes vīru florbola ceturtdaļfinālā spēlēs Rīgas, Valmieras un Liepājas pilsētu, kā arī Bauskas, Kocēnu, Cēsu, Lielvārdes un Talsu novada komandas. Savukārt dāmu turnīrā piedalīsies Ķekavas, Cēsu, Tukuma un Kocēnu novadu, kā arī Rīgas un Liepājas pilsētu vienības.

Basketbola turnīra otrajā kārtā pēc neveiksmēm pirmajās divās spēlēs cerības tikt uz Valmieru zaudēja Mārupes novada komanda. Mārupieši ar 69:96 piekāpās grupas uzvarētājiem Ogres novada basketbolistiem, ar 83:94 Rīgas pilsētai, un pēdējam mačam pret Jēkabpils komandu, kas arī bija zaudējusi abos pirmajos mačos, vairs nebija būtiskas nozīmes.

Savukārt Ikšķiles novada dāmu komanda saglabā izredzes piedalīties Latvijas Olimpiādē – otrās kārtas turnīrā ikšķilietes ar 62:94 zaudēja Kandavas novada basketbolistēm, taču ar 79:76 pārspēja Daugavpili, grupā ieņēma otro vietu un trešdien aizvadīs izšķirošo spēli par pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru pret otrās grupas otrās vietas ieguvējām rīdziniecēm.

Otrdien maču par vietu finālturnīrā aizvadīs Babītes novada futbolisti, kuri kvalifikācijas turnīra Vidzemes grupas izšķirošajā cīņā viesos tiksies ar Smiltenes novada komandu.

Kā zināms, Latvijas IV Olimpiāde no 1. līdz 3. jūlijam notiks Valmierā, un tajā piedalīsies visu Pierīgas novadu sportisti. Kopumā Latvijas Olimpiādē startēs ap 4000 sportistu no 94 pašvaldību komandām.

Iepriekš:

Latvijas Olimpiādē būs pārstāvēti visi Pierīgas novadi, lielākā delegācijai – Ķekavai