18.06.2016 18:41

Teju 63 gadus vecais Bautris palīdz Ķekavas "Miesniekiem" uzvarēt Rūjienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Teju 63 gadus vecais Bautris palīdz Ķekavas "Miesniekiem" uzvarēt Rūjienā Zigismunds Zālmanis, Nikon

"Miesnieki/Ķekava" regbisti sestdien pretinieku laukumā Rūjienā ar 58:3 pārliecinoši uzvarēja "Fēniksu" un atgriezās Latvijas virslīgas čempionāta turnīra tabulas pirmajā vietā. Pēdējās 20 minūtes komandas sastāvā nospēlēja kluba prezidents un treneris Uldis Bautris, kurš 27. jūnijā svinēs 63. dzimšanas dienu.

"Miesnieki" šajā spēlē izdarīja desmit piezemējumus – Ivars Eglis un Elmārs Šefanovskis pa trim, Viktors Silvoniks, Gunārs Andersons, Kaspars Ķipsts un Kārlis Garokalns pa vienam. Trīs precīzus realizācijas sitienus izpildīja Juris Iesalnieks un vienu – Artūrs Alainis, informēja Latvijas Regbija federācijā.


Abas komandas pirmajā aplī tikās "Miesnieku" laukumā Rīgā, kur mājinieki uzvarēja ar 56:15, taču vēlāk par nelicencēta spēlētāja – angļa Feivora Madukas – dalību spēlē saņēma tehnisko zaudējumu 0:30 un mīnus trīs punktus, turklāt "Fēniksam" šī tehniskā uzvara šosezon joprojām ir vienīgā.

"Uzvaru guvām bez problēmām, taču ir spēlētāji, kuri īpaši strādāja uz komandu – "Metāls" [Viktors Silvoniks] un Eglis. Jāuzteic arī Šefanovskis," pēc spēles sacīja U. Bautris, kurš arī iepriekšējās sezonās ir piedalījies vismaz vienā savas komandas mačā kā spēlētājs. "Mums bija diezgan īss sastāvs – varējām izdarīt tikai piecas maiņas, 16 spēlētāji devās uz turnīru Helsinkos, bet Rūjienā bija vairāki tādi, kuri ilgāku laiku nebija spēlējuši."

"Daudzi mūsējie dabūja spēlēt pret tādu leģendu, kāds ir Bautris. Taču šobrīd vairāk prātā ir Latvijas Olimpiādes turnīrs, tāpēc kā nākas nespēja noskaņoties šai spēlei," sacīja "Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa.

Virslīgas turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" tagad ir 16 punkti (5 spēlēs), "Garkalne/Livonia" – 14 (4), LMT/"Eži" – 12 (4), "Ovāls/Jūrmala" – 8 (4) un "Fēnikss" – 6 (5).

Nākamā Latvijas čempionāta spēle paredzēta 26. jūlijā, kad "Miesnieki/Ķekava" tiksies ar "Ovāls/Jūrmala" vienību. Bet jau 2. un 3. jūlijā Rūjienā notiks Latvijas Olimpiādes turnīri regbijā-7 dāmām un vīriem. Četru dāmu komandu vidū Pierīgu pārstāvēs Garkalnes novads, bet starp 12 vīru komandām būs Ķekavas, Baldones, Garkalnes un Siguldas novadu regbisti.