17.06.2016 13:12

Olaines šaha klubam bronzas medaļas Latvijas komandu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines šaha klubam bronzas medaļas Latvijas komandu čempionātā Latvijas Šaha federācija

Ar sīvā cīņā iegūtu trešo vietu un bronzas medaļām Olaines šaha kluba vienība noslēgusi Latvijas komandu čempionātu. Kopvērtējumā septiņu čempioni "Termo-Eko/RŠF" komandas šahisti ieguva 11 punktus no 12 iespējamajiem. Otrie palika viņu pēdējo gadu sīvākie konkurenti RTU (9 punkti), bet Olaines šaha klubam noslēgumā 6 punkti.

Kā vēsta Latvijas Šaha federācija, cīņa par goda pjedestāla pēdējo pakāpienu šogad bija visai asa – finišā trešo vietu no sestās šķīra tikai viens komandu vērtējuma punkts un viens individuālais. Olaines vienībai par veiksmīgo noslēgumu jāpateicas pēdējās kārtas partijai, kurā lielmeistars Normunds Miezis pie pirmā galdiņa vairāk nekā četru stundu ilgā cīņā ar zirgu un laidni tomēr spēja nomatot "Termo-Eko/Juniors" pārstāvi FM Iļju Vovku (2280).

Olaines šaha kluba sastāvā spēlēja Normunds Miezis (3,5 punkti no 6 iespējamiem), Guntis Jankovskis (2,5 no 6), Jānis Grasis (1,5 no 3), Ilze Bērziņa (4,5 no 6), Kaspars Ramma (2,5 no 6) un Ģirts Tenis (1 no 3).

Jāpiezīmē, ka šosvētdien Olaines sporta namā norisināsies Olaines šaha kluba atklātā čempionāta otrais posms ātrajā šahā.