16.06.2016 11:20

"Garkalne/Livonia" regbisti virslīgas pirmo apli noslēdz pirmajā vietā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti virslīgas pirmo apli noslēdz pirmajā vietā Zigismunds Zālmanis (RFC ''Livonia'')

"Garkalne/Livonia" regbisti trešdien pretinieku laukumā Juglā pamatīgā lietū ar 16:10 uzvarēja LMT/"Ežus" un kļuva par Latvijas virslīgas turnīra tabulas līderiem, uz trešo vietu nobīdot līdzšinējos līderus "Miesnieki/Ķekava".

Pirmā punktus guva "Livonia" ar soda sitienu, taču "Eži" guva piezemējumu ar realizāciju un pārņēma vadību, un ar 7:3 viņu labā noslēdzās pirmais puslaiks. Pēc pārtraukuma vispirms "Livonia" izdarīja piezemējumu atgūstot vadību, ko vēlreiz atņēma "Eži" panākot 10:8. Spēles izskaņā viesi vēl guva piezemējumu un iesita sodu.


Uzvarētāju labā piezemējumus veica Ainārs Bērziņš un Kaspars Uķis, bet Kristaps Bērziņš precīzi izpildīja divus soda sitienus.

"Lietū spēlēt bija grūti, taču puiši nospēlēja neslikti, ja ņem vērā to, ka liels darbs treniņos nesanāca, jo liela daļa spēlētāju startēja regbijā-7 un "klasikā" treniņu bija maz," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam sacīja "Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis. "Ļoti labi nocīnījās mūsu aizsardzības līnija. Mūsu cīņas spēlētāji varēja raut pretinieku līniju. Esmu apmierināts ar otro puslaiku un disciplīnu."

"Lietus abām komandām bija vienāds. Par savu komandu varu sacīt, ka cīnījāmies. Varbūt pretiniekiem vairāk paveicās. Spēlē nekāda lielā rezultāta starpība nebija. Vēl redzēsim, kas būs otrajā aplī," teica LMT/"Eži" galvenais treneris Juris Straume.

Noslēdzot pirmo apli, kad katra komanda nospēlējusi četras spēles, "Garkalne/Livonia" ir 14 punkti, LMT/"Eži" 12, "Miesnieki/Ķekava" 11, "Ovāls/Jūrmala" 8 un "Fēnikss" 6 punkti. Nākamā spēle paredzēta 18. jūnijā Rūjienā, kur "Fēnikss" uzņems "Miesnieki/Ķekava" komandu.