14.06.2016 14:56

Siguldas badmintonisti startējuši starptautiskos turnīros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jekaterina Romanova un Guntis Lavrinovičs Jekaterina Romanova un Guntis Lavrinovičs Siguldas badmintona klubs

"Yonex Latvia International 2016" badmintona sacensībās, kas pagājušajā nedēļā risinājās Jelgavā, piedalījās gandrīz 190 dalībnieku no 18 valstīm. Bez uzvarām nepalika arī Siguldas badmintona kluba pārstāvji.

Kā informēja klubā, spēcīgajā konkurencē no siguldiešiem pie panākumiem pirmajās spēlēs tika vīriešu dubultspēļu pāris Jānis Norvelis/Ardis Daniels Bedrītis, kuri kvalifikācija turnīrā pieveica Norvēģijas duetu, Liāna Lenceviča sieviešu vienspēles kvalifikācijas turnīrā uzvarēja Somijas spēlētāju, bet Jekaterina Romanova kopā ar Kristīni Šeferi no Rīgas sieviešu dubultspēļu pamatturnīrā bija pārākas pār Igaunijas pāri.


Diemžēl nākamajās spēlēs mūsējiem nācās piedzīvot zaudējumus un no tālākās cīņas izstāties, tajā skaitā arī Jekaterinai Romanovai sieviešu vienspēļu kategorijā, kur izloze jau pirmajā pamatturnīra kārtā viņu saveda ar spēcīgo Krievijas pārstāvi Jeļenu Komendrovsku, kas turnīrā bija izlikta ar otro numuru un noslēgumā izcīnīja pirmo vietu.

Toties "Yonex Lithuania International 2016" sacensībās, kas notika Kauņā, J. Romanova parūpējās par nelielu sensāciju. Sieviešu vienspēļu pirmajā kārtā viņa ar 2:1 (25:23, 9:21, 21:16) pieveica mājinieci Akvili Stapušaitīti, ka pasaules rangā ieņem 79. vietu un šajā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru. Jāpiebilst, ka A. Stapušaitīte kvalificējusies jau savām trešajām olimpiskajām spēlēm.

Vēl pie uzvaras jauktajās dubultspēlēs tika pāris J. Romanova/Guntis Lavrinovičs, kas pieveica sāncenšos no Lietuvas. Līdzīgi kā Latvijas turnīrā, nākamajās spēlēs tomēr nācās piedzīvot zaudējumus un cīņu par medaļām neizdevās turpināt. Toties tika iegūta laba starptautisko sacensību pieredze un papildināts pasaules reitinga punktu skaits.