13.06.2016 11:07

Latvijas Olimpiādes kvalifikācijas barjera daudzām Pierīgas komandām par augstu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Olimpiādes florbola turnīros Pierīgu pārstāvēs tikai Ķekavas novads – tas kļuva zināms pēc nedēļas nogalē notikušajiem trim kvalifikācijas otrās kārtas turnīriem. Savukārt cerības piedalīties basketbola finālturnīros saglabā Mārupes vīru un Ikšķiles dāmu komandas.

Florbola atlases otrās kārtas turnīros tiesības spēlēt finālturnīrā ieguva pirmo divu vietu ieguvēji. J grupas turnīrā Ulbrokas sporta kompleksā mājinieki Stopiņu novada florbolisti ar 2:4 piekāpās Lielvārdei, ar 10:5 pieveica Ogri un ar 3:5 zaudēja grupas uzvarētājiem no Bauskas, ierindojoties trešajā vietā.

Trešo vietu ieņēma arī Babītes novada komanda, kas L grupas turnīrā Liepājā zaudēja mājiniekiem 4:9 un Talsu novada florbolistiem 3:8, taču uzvarēja Grobiņas novadu 4:3. Savukārt inčukalnieši Valmierā piedzīvoja zaudējumus visos trijos mačos – 2:12 pret Cēsu novadu, 3:9 pret Valmieras pilsētu un 4:9 pret Valkas novadu.


Pēdējā otrās kārtas turnīrā 18. un 19. jūnijā Kocēnos Ķekavas vīru komanda par divām ceļazīmēm uz Olimpiādi sacentīsies ar Rīgas pilsētas, kā arī Pārgaujas un Kocēnu novada komandām. Jau ziņots, ka Ķekavas novads būs pārstāvēts dāmu florbola finālturnīrā, kurā piedalīsies sešas komandas.

Atlases turnīri ne visai veiksmīgi aizritējuši arī Pierīgas novadu basketbola komandām – pirms kvalifikācijas otrās kārtas cerības spēlēt finālturnīros saglabā tikai Mārupes vīru un Ikšķiles dāmu komandas.

Pirmās kārtas turnīros vīriem, kas aizritēja astoņās apakšgrupās, otrajā kārtā iekļuva tikai grupas uzvarētāji. Tas izdevās mārupiešiem, kuri ar 70:58 pārspēja Gulbenes novadu un ar 102:66 sagrāva Carnikavas basketbolistus, kuri zaudēja arī gulbeniešiem 63:81. Otrajā kārtā astoņas komandas divās grupās sacentīsies par trim vietām finālturnīrā (vienu jau rezervējuši mājinieki valmierieši). Tās iegūs abi grupu uzvarētāji, kā arī otro vietu ieguvēju savstarpējā mača veiksminieki. Mārupiešu pretinieki 15.-19. jūnijā paredzētajā turnīrā būs ogrēnieši, rīdzinieki un jēkabpilieši.

Otrajā vietā savā grupā palika Ķekavas novada komanda, kas pieveica Kandavas novadu 95:81, taču zaudēja vieniem no favorītiem ventspilniekiem 52:77. Vienīgo panākumu ar tehnisko uzvaru pār Daugavpils pilsētu guva Ikšķiles novada basketbolisti, kuri vēl zaudēja Limbažu (77:92) un Ogres (84:124) novadiem.

Otrajā kārtā neizdevās iekļūt arī Salaspils novada basketbolistiem, kuri ar 81:121 zaudēja Tukuma novadam, ar 92:112 Bauskas novadam un ar 90:120 Liepājas pilsētai. Trīs zaudējumus trijās spēlēs piedzīvoja arī Krimuldas novada komanda – 49:101 pret Rīgu, 65:86 pret Salacgrīvu un 62:93 pret Rēzekni.

Atšķirībā no citām sporta spēlēm par tiesībām piedalīties Latvijas Olimpiādē basketbolā jācīnās arī dāmu komandām. Otrajā kārtā izdevās iekļūt Ikšķiles basketbolistēm, kuras ar 58:54 pārspēja liepājnieces un ar 45:87 piekāpās ventspilniecēm. Savukārt Ķekavas komanda savā grupā palika pēdējā vietā – zaudējumi pret Daugavpili (63:69) un Rīgu (48:104).

Ikšķilietes cīņu par ceļazīmi uz Olimpiādi turpinās ar spēlēm pret Kandavas novadu un Daugavpils pilsētu.