10.06.2016 16:24

Latvijas regbija-7 izlase Malmē cīnīsies "European Trophy" pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija-7 izlase Malmē cīnīsies "European Trophy" pirmajā posmā turnīra plakāts

Pierīgas klubu spēlētāju plaši pārstāvētā Latvijas regbija-7 izlase piektdien devās uz Zviedrijas pilsētu Malmi, kur sestdien un svētdien spēlēs pirmajā no diviem šāgada "European Trophy" turnīriem, kuros piedalās komandas, kuras nosacītā Eiropas rangā ieņem 13.-24. vietas.

Sergeja Lisko trenētās Latvijas regbija valstsvienības kapteinim Viktoram Silvonikam no Ķekavas kluba "Miesnieki" Malmes divpadsmitniekā iznāks būt spēlējošajam trenerim, jo viņš ir iekļauts spēlētāju divpadsmitniekā. Silvoniks bija komandā, kas 2013. gadā Upesciemā uzvarēja B divīzijā un atguva vietu A divīzijā, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija. Tajā gadā debitēja Garkalnes "Livonia" regbists Vigo Valdavs, kurš tagad ir stabila izlases pamatvērtība.


Elmārs Šefanovskis ("Miesnieki"), pagājušās sezonas izlases kapteinis, ir piedalījies visos turnīros kopš 2012. gada Vinterturā, Šveicē notikušā B divīzijas turnīra. Interesanti, ka tieši Vinterturā pēdējo reizi regbija-7 izlasē spēlēja Kaspars Jakušs ("Ovāls") un Raivis Kokins ("Miesnieki"), kuri tagad atgriezušies komandas sastāvā pēc trīs vasaru pārtraukuma.

Pieredzes bagātais Valters Raņķis ("Livonia") šāgada komandā kopā ar Silvoniku ir vienīgie, kuri vēl spēlēja 2011. gada B divīzijas turnīrā Rīgā, kur mājinieki dramatiskā pagarinājumā zaudēja finālā Serbijai un atlika atgriešanos A divīzijā.

Emīls Balodis ("Miesnieki") un Norberts Bekmanis ("Livonia") septiņnieka izlasē debitēja 2014. gadā A divīzijas turnīrā Kauņā un spēlēja komandā arī pērn, kas bija debijas gads Dāvim Bajāram ("Fēnikss") un Tomam Asejevam ("Miesnieki"). Savukārt Malmes turnīrs būs debija Latvijas regbija-7 izlasē Ivaram Eglim ("Miesnieki") un Kristapam Bērzem ("Sigulda").

Malmē Latvijas izlase spēlēs C grupā kopā ar Īriju, Izraēlu un Monako. Ceturtdaļfinālā iekļūs pa divām labākajām komandām no trim grupām un divas labākās trešo vietu ieguvējas. Pārējās četras komandas sadalīs turnīrā 9.-12. vietu. Pēc Malmes turnīra komandas atjaunos pozīcijas reitingā, nosakot priekšsacīkšu grupas otram turnīram Prāgā – 2. un 3. jūlijā.

Par konkrētu vietu katrā posmā komandas saņem noteiktu punktu skaitu. Komanda, kurai būs visvairāk punktu, nākamajā gadā spēlēs "Grand Prix Series", bet kurai vismazāk – izkritīs uz "Conference 1".

"European Trophy" ir pēc līmeņa otrais regbija-7 līmenis Eiropā. Augstāk ir tikai "Grand Prix Series", kurā arī startē 12 komandas. Aprēķini liecina, ka Latvijas regbija 7 izlase reāli patlaban ieņem 17. vietu starp 44 Eiropas komandām skaitot atsevišķi Angliju, Skotiju un Velsu un neierēķinot Lielbritāniju, kas ir vienīgi olimpiskajām spēlēm izveidota komanda.

Turnīra pirmās dienas spēlēm tiešraidē varēs sekot "Rugby Europe TV" kanālā internetā.