09.06.2016 11:29

Pierīgas futbola klubiem neveiksmīga nedēļa Rīgas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas futbola klubiem neveiksmīga nedēļa Rīgas čempionātā AFA "Olaine"; video - FTALatvia

Latvijas futbola otrās līgas turnīrā jeb Rīgas čempionātā bez uzvarām šonedēļ cīnās Pierīgas klubi, kas kopā piedzīvoja divus zaudējumus un vienreiz nospēlēja neizšķirti. Piektdien iespēja pārtraukt šo sēriju būs sporta kluba "Babīte" otrajai komandai.

Vieni no turnīra pastarīšiem Garkalnes sporta kluba "Upesciems" futbolisti savās mājās uzņēma futbola klubu "Fortūna"/Ogre. Pirmajā puslaikā viesi divreiz izvirzījās vadībā, un divreiz pēc Jāņa Avota un Andžeja Pokšāna raidījumiem mājinieki atspēlējās. Mača pēdējās 20 minūtēs ogrēnieši tomēr divreiz trāpīja laukuma saimnieku vārtos, un Upesciema futbolisti piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas – 2:4 (formāli sesto, jo vienā spēlē pretiniekiem tika piešķirts tehniskais zaudējums).




Olaines komanda, kas pagājušās nedēļas beigās bija ar 0:3 piekāpusies "Riga United FC" vienībai, tikās ar "Dinamo Rīga" futbolistiem. Līdzīgi kā Upesciemā, mājinieki divreiz nonāca zaudētājos un divreiz atspēlējās, tikai šoreiz spēja nosargāt neizšķirtu 2:2 un vienu punktu. Olainiešu labā vārtus guva Andrejs Lepo un Andrejs Markovs.

Ar internacionālo "Riga United FC" komandu, kurā kopā ar vietējiem spēlē daudzu valstu pārstāvji, kas Latvijā strādā vai studē, tikās arī SK "Babīte"-2 futbolisti – un piedzīvoja smagāko zaudējumu sezonā. Pirmajā puslaika vidū rīdzinieki pamanījās trāpīt bumbu savos vārtos, toties pēc pārtraukuma četras reizes pārspēja mājinieku vārtsargu (divreiz tas izdevās itālietim Posanjo) un svinēja uzvaru 4:1.

Atgriezties uz uzvaru takas Babītes futbolisti mēģinās piektdien, kad plkst. 20 savā laukumā Piņķos sacentīsies ar pagājušā gada Rīgas čempionāta uzvarētājiem "FC Caramba Riga". Abas komandas sezonas sākumā tikās Superkausa izcīņā, un spēles likteni par labu rīdziniekiem izšķīra mača galotnē iesista "pendele" (0:1).

Līdz tam Rīgas čempionāta turnīra tabulas galvgalā ar 17 punktiem ir "Rīnūži/Beitar" vienībai, kurai seko Salaspils futbola skola (15 p.). SK "Babīte"-2 ir piektajā vietā (9 p.), Olaine – desmitajā (6 p.) un SK "Upesciems" – priekšpēdējā vienpadsmitajā vietā (3 p.).

Nākamnedēļ Pierīgā paredzētas trīs Rīgas čempionāta spēles: pirmdien plkst. 19.30 Salaspils FS savā laukumā uzņems "Riga United FC", ceturtdien plkst. 20.30 Olainē viesosies "Amoko/02" futbolisti, bet piektdien plkst. 20 Piņķos spēlēs SK "Babīte"-2 un "Progress/Super Nova" komandas.