08.06.2016 14:01

Salaspils futbolisti dramatiskā veidā izstājas no cīņas par ceļazīmi uz Olimpiādi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils futbolisti dramatiskā veidā izstājas no cīņas par ceļazīmi uz Olimpiādi arhīvs

Piedzīvojot neveiksmi pēcspēles sitienu sērijā pret Smiltenes novada komandu, Salaspils futbolisti zaudējuši cerības piedalīties Latvijas Olimpiādes finālturnīrā. Uzvara salaspiliešiem būtu devusi vietu grupas turnīra finālā un spēli pret Babītes novada komandu, kas savukārt garantētu Pierīgas futbolam pārstāvniecību Olimpiādē.

Ogres Valsts ģimnāzijas stadionā notikusī Salaspils un Smiltenes novadu komandu rezultatīvā spēle beidzās neizšķirti 3:3. Uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešama pēcspēles 11 metru sitienu sērija, kurā veiksmīgāki izrādījās smiltenieši – 4:3. Izšķirošajā spēlē par pirmo vietu kvalifikācijas Vidzemes zonas turnīra finālā viņi tiksies ar Babītes novada futbolistiem (spēles laiks un vieta tiks paziņoti vēlāk).


"Apriņķis.lv" jau ziņoja, ka Latvijas Olimpiādes atlases turnīra pirmajā kārtā Salaspils futbolisti ar 7:0 sagrāva Kokneses novadu, bet Babītes futbolisti pusfināla mačā apspēlēja Jūrmalas pilsētas vienību 5:1. Tāpat jau informējām, ka kvalifikācijas kārtu Zemgales zonas turnīrā neizdevās pārvarēt Olaines futbolistiem, toties dāmu finālturnīrā spēlēs Olaines futbolistes.

Šobrīd zināmi pieci no astoņiem Olimpiādes vīru finālturnīra dalībniekiem – tie ir Valmieras, Rīgas, Rēzeknes un Daugavpils pilsētu, kā arī Balvu novada futbolisti. Par atlikušajām trim ceļazīmēm bez jau pieminētā pāra cīnīsies Tukuma novads un Jelgavas pilsēta, kā arī Liepājas pilsēta un Engures novads.

Šonedēļ cīņu par tiesībām piedalīties Latvijas Olimpiādē turpinās vairākas Pierīgas novadu florbola un basketbola komandas. Basketbolisti aizvadīs spēles Ķekavā, Tīrainē un Ikšķilē, bet viens no florbola grupu turnīriem notiks Ulbrokā.