07.06.2016 10:16

Brāļi Zvejnieki uz skrituļslaloma pasaules čempionāta goda pjedestāla

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Zvejnieks - pasaules čempions, Dāvim ceturtā vieta Kristaps Zvejnieks - pasaules čempions, Dāvim ceturtā vieta www.facebook.com/zvejnieks.kristaps

Mārupieši brāļi Kristaps un Dāvis Zvejnieki izcīnījuši pasaules čempionu titulus skrituļslalomā nedēļas nogalē Vācijas pilsētā Unterenzingenā notikušajās sacensībās. Vecākais no brāļiem Kristaps izrādījās labākais slalomā, bet Dāvis – paralēlajā slalomā.

"Vienreizējs vasaras sezonas sākums!" savā Facebook lapā panākumu Vācijā komentēja Kristaps Zvejnieks, kurš pasaules čempiona titulu skrituļslalomā izcīnījis jau otro reizi. Šaj;a disciplīnā rezultātus vērtēja divu braucienu summā. Pirmajā braucienā Kristaps sasniedza labāko rezultātu un, kaut arī otrajā mēģinājumā tuvākajam sekotājam Moricam Domsam no Vācijas zaudēja sekundes vienu simtdaļu, summā nosargāja 0,19 sekunžu pārsvaru un izcīnīja zelta medaļu.


17 gadus vecais Dāvis Zvejnieks abos braucienos uzrādīja ceturto rezultātu un arī summā ieņēma ceturto vietu, vecākajam brālim zaudējot divarpus sekundes, bet no bronzas medaļas atpaliekot par pusotru sekundi. Vidējais no brāļiem Miks pirmajā braucienā nefinišēja.

Dienu iepriekš lielu pārsteigumu sagādāja Dāvis, kurš izcīnīja pasaules čempiona titulu paralēlajā slalomā, kurā dalībnieki sacentās pāros aci pret aci pēc izslēgšanas turnīra principa. Pēc uzvarām sešpadsmitdaļfinālā un astotdaļfinālā Dāvis Zvejnieks ceturtdaļfinālā pārspēja Karstenu Vīzleru no Vācijas, pusfinālā – Moricu Domsu, bet finālā – arī vienu no galvenajiem favorītiem vācieti Marko Valcu.

Arī trīs gadus vecākais Miks Zvejnieks tika līdz pusfinālam, kurā gan piekāpās Valcam, bet pēc tam cīņā par bronzas godalgu arī Domsam un finišēja ceturtajā vietā. Savukārt Kristapam sestdienas sacensības nebija veiksmīgas, un viņš pēc zaudēja M. Domsam izstājās pēc ceturtdaļfināla (toties revanšējās vācietim dienu vēlāk!).

Nākamās sacensībās Latvijas skrituļslaloma meistariem paredzētas nākamās nedēļas beigās Čehijā, kur notiks Pasaules kausa izcīņas otrais posms.