05.06.2016 20:03

Pierīga vadībā: Babītes futbolisti palielina pārsvaru, Olaines futbolistes izvirzās līderos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pierīga vadībā: Babītes futbolisti palielina pārsvaru, Olaines futbolistes izvirzās līderos AFA "Olaine"

Sekmīgu nedēļas nogali aizvadījuši vairāki Pierīgas futbola klubi. Pirmās līgas līderi sporta kluba "Babīte" futbolisti pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem palielinājuši jau līdz deviņiem punktiem, Olaines futbolistes kļuvušas par dāmu pirmās līgas līderēm, bet FK "Auda" vienā spēlē guvuši 11 vārtus.

"Komanda.lv" pirmās līgas 11. kārtas centrālajā spēlē svētdien Piņķos tikās divu pirmo vietu īpašnieki – SK "Babīte" futbolisti un Rēzeknes futbola akadēmijas komanda. Rezultāts palika neatklāts līdz 35. minūtei, kad, realizējot 11 metru sitienu, laukuma saimniekus vadībā izvirzīja viens no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem Edgars Kārkliņš.


Otrā puslaika pašā sākumā Niks Savaļnieks guva otros vārtus, bet vēl pēc 15 minūtēm Kārkliņš trešo reizi raidīja bumbu rēzekniešu vārtos, un šķita, ka 11. uzvara pēc kārtas Babītes komandai jau ir tikpat kā kabatā. Taču viesi astoņu minūšu laika guva divus vārtus, un desmit minūtes līdz beigām mājinieku pārsvars kļuva minimāls.

Pamatlaika pēdējā minūtē E. Kārkliņš tomēr noformēja hettriku, un kompensācijas laika pēdējās sekundēs gūtie trešie vārti Rēzeknes futbolistus neglāba no zaudējuma – 4:3 SK "Babīte" labā.

Jāpiezīmē, ka vēl trīs punktus SK "Babīte" nopelnīja iepriekšējā kārtā nenotikušajā spēlē pret jaunatnes futbola klubu "Saldus" – Latvijas Futbola federācijas disciplinārlietu komisija konstatēja, ka Saldus komanda uz spēli Piņķos nav ieradusies bez attaisnojošajiem iemesliem, tāpēc tai piešķirts tehniskais zaudējums 0:3 un 500 eiro naudas sods.

Ar šo JFK "Saldus" futbolistiem nedienas saistībā ar Pierīgas futbola klubem nebeidzās. Sestdien pie viņiem viesojās Ķekavas futbola klubs "Auda" un izgāza dusmas par zaudējumiem iepriekšējās divās spēlēs ar graujošu uzvaru 11:0. Pa trim vārtiem guva Roberts Siksalietis un Ismails Musa, divus – Takeši Okamoto un pa vieniem – Uģis Moncevičs, Ģirts Burmistris un Silvestrs Tamenieks.

Uzvaru izcīnīja arī Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine"/sporta kluba "Super Nova" futbolisti. Mājas spēlē pret futbola klubu "Jēkabpils" viņi izvirzījās vadībā pirmā puslaika beigās pēc Vugara Askerova precīzā 11 metru soda sitiena, bet otrā puslaika vidū vēl divus vārtus guva Normunds Kaļķis un Artašess Daniljans – 3:0.

Pirmās līgas turnīra līderiem SK "Babīte" futbolistiem ir 11 uzvaras 11 spēlēs un maksimālais punktu skaits 33. Tuvākie sekotāji rēzeknieši atpaliek jau par deviņiem punktiem (viņiem gan arī viena spēle rezervē). Trešo vietu ar 22 punktiem ieņem "Skonto FC", bet punkts mazāk ir FK "Auda" un "Valmiera Glass FK". "Olaine/Super Nova" futbolisti ar 16 punktiem 10 spēlēs pakāpušies uz septīto pozīciju.

Tostarp AFA "Olaine" dāmu komanda kļuvusi par Latvijas pirmās līgas turnīra tabulas līderi. Sestdien olainietes viesojās pie Rēzeknes novada bērnu un jaunatnes sporta skolas komandas un jau pirmajā minūtē nonāca zaudētājās. Pirmā puslaika beigās rēzeknietes pārsvaru dubultoja (0:2), bet īsi pirms pārtraukuma Anna Mihaļkova pēc stūra sitiena izspēles vienus vārtus atguva. Otrā puslaika pašā sākumā pēc vēl viena stūra sitiena Dana Ņiktina panāca izlīdzinājumu, bet 15 minūtes līdz beigām Olaines kluba kapteine Aija Stivriška iesita uzvaras vārtus – 3:2.

Aizvadītajās sešās spēlēs olainietes guvušas četras uzvaras un savākušas 12 punktus. Tikpat punktu ir arī Rīgas futbola skolas un bērnu futbola centra "Daugavpils" komandām, kas gan aizvadījušas attiecīgi divas un vienu spēli mazāk. Rēzeknes futbolistes ir ceturtajā vietā.

Ne tik veiksmīga nedēļas nogale bija Olaines kluba otrās līgas komandai, kas Rīgas čempionātā savā laukumā ar 0:3 piekāpās internacionālajai "Riga United FC" vienībai. Savukārt SK "Babīte" otrā komanda ar 4:0 pieveica FK "Fortūna"/Ogre futbolistus. Zīmigi, ka visus vārtus uzvarētāji guva vēl pirmajā puslaikā, kaut arī visu otro aizvadīja skaitliskā vairākumā – precīzi sita Maksims Vasiļjevs, Aleksejs Rosoha, Leo Salmiņš un Mihails Čebotarjovs.

Rīgas čempionāta turnīra tabulā Salaspils FS komanda ir otrajā vietā (15 punkti), SK "Babīte-2" pēc diviem tehniskajiem zaudējumiem – sestajā (9 p.), "Olaine" – vienpadsmitajā (5 p.) un SK "Upesciems" – priekšpēdējā 12. pozīcijā (3 p.).