06.06.2016 10:46

Mārupieši un krimuldietes uzvar Pierīgas novadu turnīrā pludmales volejbolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Mārupieši un krimuldietes uzvar Pierīgas novadu turnīrā pludmales volejbolā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Trešo gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu pludmales volejbola turnīrā uzvarējusi Mārupes komanda. Atšķirībā no iepriekšējā turnīra, kad katru komandu laukumā pārstāvēja pa diviem vīriem un vienai dāmai, šoreiz Mālpilī dāmu sacensības notika atsevišķi, un labākās izrādījās Krimuldas novada pārstāves.

Vīru turnīrā, kurā piedalījās deviņas komandas, vispirms notika priekšsacīkšu spēles trijās apakšgrupās, pēc kurām visas komandas tika sarindotas rangā, un astoņas labākās turpināja cīņas izslēgšanas turnīrā (ārpus ceturtdaļfināla palika ķekavieši).


Ceturtdaļfināla spēles beidzās atbilstoši reitingam: Mārupes volejbolisti divos setos pieveica Baldoni, Babīte – Mālpili un Sējas novads – Ropažus, bet Krimuldas komanda uzvarai pār Stopiņu novadu bija nepieciešami trīs seti. Pusfinālos par 1.-4. vietu mārupieši ar 2:0 pārspēja krimuldiešus un Babīte ar 2:1 Sēju, bet mačos par piekto vietu Stopiņi divos setos pārspēja Baldoni un Mālpils – Ropažus.

Finālspēlēs uzvarētāju noteikšanai pietika ar diviem setiem. Izšķirošajā cīņā par pirmo vietu Mārupes volejbolisti Oskars Puga un Kristaps Punculis ar 2:0 uzvarēja Babītes novada komandu, kurā spēlēja Jānis Dūšelis, Edgars Putniņš un Kristaps Dūšelis.

Spēlē par trešo vietu Krimuldas novada pārstāvji Ingmārs Veinbergs, Arvis Boženkovs un Gatis Berdinskis pieveica Sējas novadu, piekto vietu ieguva Stopiņu komanda, kas pārspēja mājiniekus mālpiliešus, bet mačā par septīto vietu baldonieši uzvarēja ropažniekus.

Dāmu turnīrā astoņas komandas divās grupās cīnījās par vietu pusfinālā. Vislabāk veicās mārupietēm un krimuldietēm, kuras grupās ieņēma pirmās vietas un pēc tam pusfinālā pārspēja pretējās grupas otro vietu ieguvējas – attiecīgi Saulkrastu (2:1) un Babītes (2:0) volejbolistes.

Finālā Krimuldas novada pārstāves Sallija Arhipova un Santa Emsiņa uzvarēja mārupietes Ditu Lagzdkalni un Elizabeti Dikmani 2:0 un izcīnīja pirmo vietu, bet spēlē par trešo vietu saulkrastietes Milda Martinsone un Agnese Jermacāne trijos setos pārspēja Babītes novada komandu. Piektajā vietā ierindojās Mālpils novada pludmales volejbolistes, kuras pēdējā spēlē ar 2:1 uzvarēja ropažnieces, bet mačā par septīto vietu baldonietes trijos setos uzvarēja Olaines komandu.

17. jūnijā Baldonē norisināsies Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles. Pirms tām Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā vadībā ir Babītes novads (136 punkti), kam seko Mārupe (126), Ropaži (125), Salaspils (116), Baldone (115,5) un Stopiņi (107).