01.06.2016 13:09

Noslēdzies Jauno Jātnieku skolas turnīra pirmais posms

Autors  www.latvianhorses.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jauno Jātnieku skolas turnīra pirmajā posmā vairākas uzvaras guva lietuvietis Tads Šešks Jauno Jātnieku skolas turnīra pirmajā posmā vairākas uzvaras guva lietuvietis Tads Šešks www.facebook.com/ta.das.5

28. un 29. maijā Inčukalnā, Jauno Jātnieku skolas sporta centrā, notika pirmās šīs sezonas sacensības - turnīra 1. posms, kurā jātnieki divu dienu garumā sacentās 11 dažādos maršrutos, sākot no vadības maršruta pašiem jaunākajiem dalībniekiem līdz pat maršrutam ar 130 cm augstiem šķēršļiem.

Uz sacensībām bija ieradies ārkārtīgi liels dalībnieku skaits, abās dienās kopā tika doti vairāk nekā 800 starti, neierasti liels bija ārvalstu sportistu skaits, kurš sastādīja gandrīz pusi no kopējā dalībnieku skaita.

Lai sportisti justos labāk sacensību laikā, tika pieņemti vairāki lēmumi no organizatoru puses – pirmkārt, palielināt apbalvoto dalībnieku skaitu maršrutos, kuros piedalījās vairāk kā 100 sportisti, apbalvojot nevis 6 godalgoto vietu ieguvējus, bet 12. Otrkārt, tika pieņemts lēmums rīkot maršrutus vairākos laukumos – tādā veidā jātnieki varēja izvairīties no ilgas gaidīšanas līdz nākamajam startam.

Pirmā sacensību diena tika iesākta ar vadības maršrutu pašiem mazākajiem sportistiem, kas tikai šogad uzsāk savas sporta gaitas. Tajā piedalījās 38 jaunie jātnieki, kuri par savu sniegumu saņēma tiesneša vērtējumu un visi saņēma saldas balviņas, diplomu un rozeti. 60 cm maršrutā piedalījās jātnieki ar jauniem zirgiem, kā arī poniju jātnieki.

Labāko rezultātu poniju konkurencē uzrādīja Jauno Jātnieku skolas komandas jātnieks Ņikita Aleksejevs ar poniju Cielaviņa. 80 cm maršrutā 103 dalībnieku konkurencē vislabāko rezultātu uzrādīja Kristīna Zomera ar zirgu Quanta Costa 12, pārstāvot JSK "Mustangs". Veiksmīgākais jātnieks 100 cm atvērtajā maršrutā bija Tads Šešks no Lietuvas ar zirgu Juta, bet 110 cm maršrutā uzvaru guva Mēmeles JSK jātniece Elizabete Griķe ar zirgu Adella. Diena noslēdzās ar "British Horse Society" atbalstīto 120 cm maršrutu, kurā uzvaru izcīnīja Lietuvas sportists Tads Šešks ar zirgu Butterfly.

Otrā diena sākās ar 60 cm ātruma maršrutu, kurā visātrāk maršrutu veica Anna Stavrova ar poniju Pipars. Maršrutā ar šķēršļu augstumu 100 cm bērnu konkurencē nepārspēta bija Elizabete Maija Liepa ar zirgu Picasso no JSK "Meždruvas-1", jaunzirgu konkurencē uzvarēja igauņu jātniece Annabela Louke ar Genius, bet atvērtajā konkurencē kārtējo uzvaru ieguva lietuvietis Tads Šešks ar zirgu Juta. 110 cm ātruma maršrutā labāko laiku, maršrutu veicot bez soda punktiem ieguva Toms Andrejs Plīkša ar zirgu Camerlane.

Dienas intriģējošākais maršruts bija 120 cm maršruts ar Džokeri, jo tajā jaunie jātnieki līdz 25 gadu vecumam cīnījās ne vien par turnīra ieskaites punktiem, bet maršruta uzvarētājam tūrisma aģentūra "Vanilla Travel" bija sarūpējusi iespaidīgu balvu – ceļojumu uz Grieķiju divām personām. Intriga saglabājās līdz pat pēdējam dalībniekam, un uzvaru guva lietuviešu jaunais jātnieks Domants Bagarausks, kurš ieguva maksimālo punktu skaitu un par divām sekundēm apsteidza latviešu jauno jātnieci Sintiju Semeņkovu.

Sacensības noslēdzās ar 130 cm augstu maršrutu, kurš bija samērā sarežģīts un prasīja no jātniekiem īpašu piepūli un koncentrēšanos. Šajā maršrutā jātnieki krāj punktus pieaugušo konkurencē, lai cīnītos par iespaidīgu balvu turnīra finālā – "Bruno Delgrange" segliem! Maršrutā uzvaru guva Susana Kaleta no Igaunijas ar zirgu Aga Flamenco von Feicht.

Šajā sacensību sezonā jātnieki krāj turnīra ieskaites punktus piecās konkurencēs: jātnieki ar I un II grupas ponijiem, jātnieki līdz 16 gadu vecumam, jātnieki ar zirgiem līdz 5 gadu vecumam, jātnieki līdz 25 gadu vecumam, kā arī konkurencē "labākais JJS jātnieks 2016. gada sezonā", piedaloties trīs turnīra posmos, bet uzvarētāji kopvērtējumos tiks noskaidroti septembrī. Uzvaru izcīnīs jātnieks, kurš būs piedalījies visos trijos turnīra posmu galvenajos maršrutos un ieguvis vislielāko punktu skaitu. Savukārt kopvērtējuma uzvarētājs poniju jātnieku konkurencē saņems ceļojumu uz Londonu, pateicoties tūrisma aģentūrai "Vanilla Travel".

Nākamie JJS turnīra posmi 2. un 3. jūlijā, kā arī 17. un 18. septembrī.