21.06.2012 20:02

Labdarības “Līgo kausā” Mārupē pārsniegts dāsnuma rekords

Autors  Silvija Veckalne
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Līgo kausa” labdarības turnīrā, kas bija veltīts trīsgadīgās Aleksandras ārstēšanai, piedalījās 38 golferi un vairāk nekā simts viņu atbalstītāju. “Līgo kausa” labdarības turnīrā, kas bija veltīts trīsgadīgās Aleksandras ārstēšanai, piedalījās 38 golferi un vairāk nekā simts viņu atbalstītāju. Ekaterina Karska

Pasaulē jau izsenis pierasts, ka visai elitārā publika – golfa spēlētāji – labprāt ziedo naudu labdarībai.

2003. gadā Mārupes novada golfa klubs "Viesturi" pirmo reizi Latvijā iesaistījās šādā labdarības projektā, sagādājot finansiālu palīdzību Valsts bērnu kardioloģijas centram. Kopš 2007. gada regulāri tiek rīkoti "Līgo kausa" turnīri, lai atbalstītu tieši mazo mārupiešu ārstēšanos.

Šogad 17. jūnijā golfa kluba "Vieturi" un "DNB bankas" organizētajā "Līgo kausa" labdarības turnīrā, kas bija veltīts trīsgadīgās Aleksandras ārstēšanai, piedalījās 38 golferi un vairāk nekā simts viņu atbalstītāju. Meitenītei ārsti diagnosticējuši valodas un psihiskās attīstības aizturi, viņai jāturpina iepriekš sāktās nodarbības – ārstnieciskā vingrošana, masāžas, peldēšana, reitterapija, jāapmekle logopēds un speciālais bērnudārzs, kā arī būtu vēlama delfīnu terapija. Tam visam vajadzīga ne tikai ģimenes labā griba, bet arī finanšu resursi. Tos 5279 latu apmērā arī saziedoja klātesošie, kuru vidū bija redzami gan bijušie politiķi kā Valdis Birkavs un Jānis Jurkāns, gan uzņēmēji, no kuriem Viktors Burbo izrādījās arī galvenās balvas ieguvējs. Savukārt tie, kuri turnīrā nepiedalījās, varēja izklaidēties visas dienas garumā. Bērni vislabprātāk izrādīja piekrišanu ponijiem, bet pieaugušie labprāt vēlējās iegūt īpašumā savus pašportretus, nauda par kuriem arī tika ieskaitīta ziedojumos.

Pērn "Līgo kausa" labdarības turnīrā, kuru kuplināja arī Latvijas izlases hokejisti Edgars Masaļskis, Armands Bērziņš un Lauris Dārziņš, tika savākti vairāk nekā 4000 lati. Ziedojumi tika vākti sešus mēnešus vecajai mārupietei Līgai Pārslai, kas piedzima ar trisomiju jeb Dauna sindromu. Lai gan slimība nav ārstējama, ir iespējams būtiski uzlabot bērna dzīves kvalitāti, un pasaules prakse liecina, ka rezultāti var būt pat ļoti labi.

2010. gada "Līgo kausa" dalībnieki, viņu ģimenes locekļi un viesi, golfa klubā labi pavadot laiku, vienlaikus palīdzēja veseļoties mārupietei Annai - pirms laika dzimušajai dvīnītei, kurai atšķirībā no spriganā brāļa ir ļoti nopietnas veselības likstas. Togad turnīra atbalstītāji "DnB Nord banka" pasniedza speciālas balvas lielākajiem ziedotājiem - Ingai Muciņai un Ģirtam Rēvaldam, kurš balvu ne tikai saņēma, bet arī deva – iespēju viņa "Veselības centra 4" SPA atgūt spēkus un dzīvesprieku saņēma Annas māmiņa. Tika saziedoti vairāk nekā 3000 latu, turklāt savu artavu sniedza arī tādi golferi, kas turnīrā nevarēja piedalīties.

Trešais labdarības golfa turnīrs 2009. gadā "Viesturos" tika rīkots palīdzības vākšanai Kristoferam, lai atjaunotu puisītim redzi. Šim nolūkam klātesošie bija atvēlējuši nedaudz vairāk kā 4000 latu. Ja pirmajā gadā tika saziedoti 1500 latu , lai palīdzētu Anitai iegūt digitālo dzirdes aparātu, tad 2008.gadā ziedotāji bija sasnieguši rekordu - 5000 Ls. Kā izrādījās, tad šo dāsnuma golferi un viņu atbalstītāji spēja pārsniegt tikai šogad.