31.05.2016 15:58

Pierīgas jauno handbolistu bilance: čempionu tituls un astoņas medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempiones Salaspils sporta skolas C vecuma grupas handbola komanda Latvijas čempiones Salaspils sporta skolas C vecuma grupas handbola komanda Salaspils sporta skola

Pēc vairākus mēnešus ilgušiem turnīriem finišējis Latvijas jaunatnes handbola čempionāts, kas šosezon risinājās divpadsmit vecuma grupās puišiem un meitenēm. Starp medaļu ieguvējiem tika arī Pierīgas komandas no Salaspils, Ulbrokas un Vangažiem.

Lielāko panākumu guva Salaspils sporta skolas C vecuma grupas (2001. g.dz.) meiteņu komanda trenera Inala Doguzova vadībā, kas triju apļu turnīrā 17 spēlēs izcīnīja 16 uzvaras, piedzīvoja tikai vienu zaudējumu un kļuva par Latvijas čempionēm. Šajā turnīrā piedalījās arī Salaspils otrā komanda, kas gan ierindojās pēdējā sestajā vietā, tomēr bez uzvarām nepalika.


Zelta medaļas Salaspils sporta skolas komandas sastāvā ieguva Olivija Badajeva, Ērika Sirsniņa, Jeļizaveta Žigalkina, Veronika Balbārzda, Darja Podkoritova, Amanda Andrejeva, Viktorija Specova, Nikola Žilde, Anastasija Larionova, Sindija Siliņa, Jūlija Maksurova, Anna Kostjuka, Irina Prokuņina.

Salaspils sporta skolas handbolistes izcīnīja vēl trīs medaļu komplektus. B grupā (2000. g.dz.) viņas ierindojās otrajā vietā aiz Ludzas komandas, jaunākajā D2 grupā (2004. g.dz. un jaunākas), piedaloties uzreiz ar divām komandām ieņēma otro un pēdējo ceturto vietu, bet D grupā (2002. g.dz.) ieguva bronzas medaļas, palaižot priekšā vienaudzes no Ludzas un Dobeles. D1 grupā (2003. g.dz.) salaspilietes piecu vienību konkurencē finišēja ceturtās, bet pēdējā vietā palika Vangažu jaunietes.

Jauniešu turnīros sekmīgākie no Pierīgas puišiem bija Ulbrokas sporta kluba handbolisti. D grupā viņi kvalificējās finālturnīram par 1.-4. vietu un izcīnīja sudraba medaļas. Par uzvarētājiem šajā grupā kļuva ludzānieši, bet turnīrā par 5.-10. pozīciju noslēguma kopvērtējumā otrie bija salaspilieši, ceturtie vangažnieki un pēdējie sestie olainieši.

Ulbrokas klubam vēl arī divas bronzas medaļas, ko ieguva B grupas (1999. g.dz.) un D2 grupas (2004. g.dz. un jaunāki) komandas, turklāt jaunākajā grupā uzreiz aiz labāko trijnieka palika Vangažu un Salaspils sporta skolas handbolisti.

Visbeidzot vecākajā A grupā (1998. g.dz.) jauniešiem trešajā vietā ierindojās "Celtnieks"/Vangaži vienība. Tiesa, turnīrs bija visai nosacīts – piedalījās tikai trīs komandas, aizvadot katra ar katru tikai pa divām spēlēm. Vangažu handbolistiem bronzai pietika ar vienu uzvaru un trim zaudējumiem.