31.05.2016 13:00

Babītes futbolisti soli tuvāk Latvijas Olimpiādes finālturnīram

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes futbolisti soli tuvāk Latvijas Olimpiādes finālturnīram SK "Babīte"

Jūlija sākumā paredzētās Latvijas Olimpiādes kvalifikācijas turnīru futbolā ar pārliecinošu uzvaru sākusi Babītes novada komanda. No tiesībām piedalīties finālā viņus šķir tikai viens panākums, par ko, iespējams, būs jāpacīnās ar Salaspils novada futbolistiem.

Latvijas Olimpiādes finālturnīrā piedalīsies astoņas pilsētu un novadu komandas, kurām šīs tiesības ir jāizcīna zonālajos atlases turnīros. Pirmdien Piņķu stadionā Vidzemes zonas turnīra pusfināla spēlē Babītes novada futbolisti uzņēma Jūrmalas pilsētas komandu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru 5:1, iekļūstot kvalifikācijas turnīra finālā.


Viņu pretinieki izšķirošajā spēlē ar ceļazīmi uz finālu kļūs zināmi 7. jūnijā, kad otrajā pusfinālā Ogres stadionā spēkiem mērosies Salaspils un Smiltenes novadu komandas. Salaspiliešiem pirmajā kārtā izbraukumā bija jātiekas ar Kokneses novada futbolistiem, un viesi guva graujošu uzvaru 7:0.

Tostarp sapnis par Latvijas Olimpiādi ir izsapņots Olaines novada komandai – Zemgales zonas turnīra pusfinālā viņi ar 0:11 kapitulēja Tukuma novada futbolistiem, kas finālā cīnīsies ar jelgavniekiem. Toties starp četrām dāmu komandām Olimpiādes finālturnīrā būs pārstāvētas olainietes – vēl turnīrā spēlēs Rīgas, Liepājas un Rēzeknes pilsētu vienības.