31.05.2016 11:16

Latvijas riteņbraucēji dominē olimpiskā krosa sacensībās Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas riteņbraucēji dominē olimpiskā krosa sacensībās Siguldā lrf.lv

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā norisinājās Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) XCO C2 kategorijas sacensības olimpiskajā krosā. Elites grupā vīriem triumfēja Matīss Preimanis.

Visai karstie un saulainie laika apstākļi noteikti apmierināja skatītājus, taču dalībniekiem trases pieveikšanu tas padarīja vēl izaicinošāku. Kā informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija, sacensību organizatori bija sagatavojuši ļoti aizraujošu distanci, kur sportistiem vajadzēja pierādīt savu daudzpusību – "downhill" prasmes nobraucienos, BMX iemaņas tramplīnu sekcijās un pamatīgu izturību stāvajos kāpumos. Tāpat braucējiem bija jāpārvar akmens dārzs, tramplīnu sekcija, nogāzušies koki, celmi un pat strautiņš.


Vīru elites grupā piedalījās 16 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Šajā distancē saspridzinājums teju bija līdz pēdējam brīdim. Sacensību pirmā daļa veiksmīgāka padevās Arnim Pētersonam ("ZZK"), kurš bija uzņēmis labu tempu: pēc otrā apļa viņa pārsvars pār sekotājiem – Mārtiņu Blūmu ("ZZK") un Matīsu Preimani ("Fastos Development Team") – sasniedza 22 sekundes, pēc trešā – 31 sekundi un pēc ceturtā – 17 sekundes.

Tuvojoties izšķirošajiem mirkļiem, līdera pārsvars pamazām sāka dilt, līdz piektajā aplī abi sekotāji ne tikai noķēra "bēgli", bet arī paši aizbēga no viņa. Pēdējā aplī Preimanis un Blūms devās kopā, Pētersonam atpaliekot jau gandrīz 20 sekundes.

Lielāko daļu no pēdējā apļa abi līderi veica kopā, taču, par nožēlu skatītājiem, sprinta finišs izpalika – pēdējā kāpumā tehniskas ķibeles piemeklēja Blūma riteni, liedzot pilnvērtīgi cīnīties ar savu konkurentu. Preimanis finišēja lepnā vientulībā. Blūms otrais, bet Pētersons droši finišēja trešajā vietā. Viņiem sekoja divi "Sportlife.lv" komandas braucēji – Oskars Muižnieks un Pēteris Janevics.

Dāmu elites grupā piedalījās tikai trīs Igaunijas sportistes. Aiz uzvarētājas Mari Līsas Motusas finišēja attiecīgi Īrisa Ounmā un Janika Loiva.

Junioriem uzvarēja Krievijas sportists Pāvels Lunde, kuram sekoja mājinieks Kristofers Bindemanis ("Sportlife.lv") un cits Krievijas sportists Ņikita Deržavins. Uzvara arī Krievijas juniorēm – uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Viktorija Kirsānova.

Iespēja izmēģināt spēkus olimpiskajā krosā bija ikvienam "Open" grupas braucējam. Kungiem uzvarēja Didzis Slaidiņš ("Volkswagen-Veloprofs.lv"), kuram šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas dažādās sacensībās Latvijā, bet dāmām labākā izrādījās "MTB Garkalne" braucēja Rūta Brakovska.

Jāatgādina, ka šosvētdien Siguldā norisināsies vēl vērienīgākas starptautiskas riteņbraukšanas sacensības – Eiropas čempionāts MTB maratonā kalnu divriteņiem.