30.05.2016 13:28

Četru Pierīgas novadu florbola komandas turpina cīņu par ceļazīmēm uz Latvijas Olimpiādi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Četru Pierīgas novadu florbola komandas turpina cīņu par ceļazīmēm uz Latvijas Olimpiādi arhīvs

Četrām no septiņām Pierīgas novadu komandām, kas bija pieteikušās Latvijas Olimpiādes vīru florbola kvalifikācijas turnīram, izdevies pārvarēt pirmo kārtu un iekļūt to 16 komandu skaitā, kas aizvadīs izšķirošās cīņas par astoņām vietām finālturnīrā.

Kvalifikācijas turnīra nolikums paredzēja, ka visas novadu un pilsētu komandas tiek sadalītas astoņās apakšgrupās, un pa divām labākajām iekļūst otrajā kārtā.


Pirmo vietu savā apakšgrupā izcīnīja šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu čempioni Stopiņu novada florbolisti, kuri brīvdienās Salaspils sporta namā notikušajā B grupas turnīrā guva uzvaras visās trijās spēlēs – 9:4 pār salaspiliešiem, 5:3 pār Ogres novadu un 8:4 pār Jelgavas novadu. Mājiniekiem Salaspils florbolistiem nācās samierināties ar vienu uzvaru pār Jelgavas novadu (5:4) un trešo vietu četru komandu konkurencē.

Inčukalna novada florbola komanda ieņēma otro vietu F grupā. Inčukalnieši ar 2:9 piekāpās Valmieras pilsētas izlasei, taču ar 5:2 apspēlēja Burtnieku novada komandu un ar 10:0 sagrāva turnīra saimniekus Līgatnes novada florbolistus.

Otrās vietas ieguva vēl divas Pierīgas komandas. Ķekavas novads A grupā pieveica Rēzeknes pilsētu 15:2 un Aizkraukles novadu 16:8, bet zaudēja Rīgas pilsētai 3:8. Savukārt Babītes novads guva uzvaras pār Tukuma novadu 5:4 un Aizputes novadu 9:3, bet piekāpās Liepājas pilsētai 2:3.

Kvalifikācijas pirmo kārtu līdz ar salaspiliešiem neizdevās pārvarēt divām citām Pierīgas komandām. Ikšķiles novada florbolisti ar 3:11 piekāpās Lielvārdes novadam, ar 5:11 Jūrmalas pilsētai un ar 3:8 Bauskas novadam. Pēdējā vietā grupā palika arī carnikavieši, kuri piedzīvoja zaudējumus visās četrās spēlēs – 2:4 pret Valkas novadu, 3:6 pret Amatas novadu, 3:9 pret Cēsu novadu un 3:5 pret Limbažu novadu.

Pēc pagaidām oficiāli neapstiprinātas informācijas, par divām ceļazīmēm uz finālturnīru Ķekavas komanda jūnijā sacentīsies ar Rīgu, Kocēniem un Pārgauju, Stopiņi – ar Ogri, Bausku un Lielvārdi, Inčukalns – ar Cēsīm, Valku un Valmieru, bet Babīte – ar Talsiem, Grobiņu un Liepāju. Astoņi finālisti jūlija sākumā Cēsīs izspēlēs izslēgšanas turnīru, sākot no ceturtdaļfināla.

Latvijas Olimpiādē notiks arī dāmu florbola turnīrs. Tam pieteikušās sešas pilsētu un novadu komandas, kas vispirms aizvadīs grupu turnīrus (divas grupas pa trim komandām), un pa divām labākajām vienībām kvalificēsies pusfinālam. Ķekavas novada komandas sāncenses pirmajā posmā būs Rīgas pilsētas un Tukuma novada florbolistes.

Jāpiezīmē, ka florbols ir viens no retajiem neolimpiskajiem sporta veidiem, kas iekļauts Latvijas Olimpiādes programmā.