29.05.2016 20:28

Pierīgas pirmās līgas futbola klubiem neveiksmīga nedēļas nogale, uzvar tikai olainietes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas pirmās līgas futbola klubiem neveiksmīga nedēļas nogale, uzvar tikai olainietes AFA "Olaine"

Pirmās līgas turnīra desmitajā kārtā pirmo reizi šosezon neviens no trim Pierīgas futbola klubiem netika pie panākuma. Ķekavas "Auda" un "Olaine/Super Nova" piedzīvoja zaudējumus, bet līdervienības SK "Babīte" spēle vispār nenotika.

Sestdien Piņķos sporta kluba "Babīte" futbolistiem bija paredzēta spēle pret turnīra pastarīšiem jaunatnes futbola klubu "Saldus", kas līdzšinējās septiņās spēlēs bija piedzīvojis septiņas sakāves ar kopējo gūto un zaudēto vārtu attiecību 1:42. Taču tehnisku iemeslu dēļ Saldus komanda uz maču neieradās. Šo gadījumu izskatīs tuvākajā Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisijas sēdē.


Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine"/SK "Super Nova" viesojās pie futbola kluba "Staiceles bebri". Jau 15. minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, un, kā izrādījās, tas arī palika vienīgais precīzais raidījums spēlē – olainiešiem zaudējums 0:1.

Vēl sāpīgāku neveiksmi svētdien vakarā piedzīvoja FK "Auda" futbolisti. Izbraukuma spēlē pret kaimiņiem turnīra tabulā "Valmiera Glass FK" viņi pirmā puslaika beigās pēc Roberta Siksalieša vārtu guvuma nonāca vadībā. Otrā puslaika vidū valmierieši izlīdzināja rezultātu, un neizšķirts saglabājās līdz pat kompensācijas laika pēdējām sekundēm, kad mājinieki guva uzvaras vārtus – 1:2.

Pirmās līgas turnīra tabulā līderpozīcijas saglabā SK "Babīte" – 27 punkti deviņās spēlēs. FK "Auda" pēc otrā zaudējuma pēc kārtas noslīdējis uz sesto vietu (18 punkti 10 spēlēs), bet Olaines komanda ar 13 punktiem deviņās spēlēs ir septītajā pozīcijā.

Jāpiezīmē, ka AFA "Olaine" komanda nedēļas nogalē aizvadīja arī kārtējo spēli Latvijas dāmu pirmās līgas turnīrā, savās mājās ar 4:1 pieveicot Preiļu novada bērnu un jaunatnes sporta skolas vienību. Trīs vārtus guva kluba kapteine Aija Stivriška, vienus – Emīlija Borovska.

Šosezon Olaines meitenes piecās spēlēs guvušas trīs uzvaras un turnīra tabulā ieņem trešo vietu – priekšā ir Rīgas Futbola skolas un Rēzeknes BJSS komandas.