29.05.2016 18:56

"Livonia" iegūst septīto vietu Eiropas Čempionu kausa izcīņā regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Livonia" iegūst septīto vietu Eiropas Čempionu kausa izcīņā regbijā-7 Zigismunds Zālmanis (RFC ''Livonia'')

Trīs pēdējo gadu Latvijas čempionvienība regbijā-7 Garkalnes "Livonia", pirmo reizi piedaloties Eiropas Čempionu kausa izcīņā regbijā-7, kas divas dienas notika Sanktpēterburgā, ierindojās septītajā vietā 11 valstu 12 komandu konkurencē.

Pirmajā dienā apakšgrupas turnīrā "Livonia" regbisti ar 7:5 pārspēja "Midland Hawks" komandu no Šveices, ar 0:33 zaudēja mājiniekiem Sanktpēterburgas izlasei un ar 17:26 "AVK Bera Bera" vienībai no Spānijas, kas vēlāk finālā zaudēja Krasnodaras "Kubaņ" regbistiem (19:27).


Ceturtdaļfinālā latvieši kapitulēja "Kubaņ" komandai 0:52, pēc tam vēlreiz palika "sausā" pret Sanktpēterburgas vienību 0:40, bet pēdējā spēlē par septīto vietu ar 31:0 pieveica "Sodertalje" no Zviedrijas.

"Livonia" komandas sastāvā Sanktpēterburgā spēlēja: Ainārs Bērziņš (kapteinis), Ivo Kapiņš, Norberts Bekmanis, Reinis Pepa, Roberts Miksons, Gundars Grieķis, Valērijs Runco, Kristaps Bērziņš, Valters Raņķis, Deivids Cjukša un Vigo Valdavs juniors.

Būdami Latvijas čempioni, "Livonia" regbisti kā klubs divreiz netika pie spēlēšanas Čempionu kausa izcīņā, jo Krasnojarskā paredzētais turnīrs 2014. gadā izjuka, bet 2015. gadā Zeļenogradā ar "Livonia" atļauju aizbrauca "Latvian Hawks", kurā bija pulcēti Latvijas izlases spēlētāji, kuri gatavojās Eiropas čempionātam. Šī komanda arī finišēja septītajā vietā.