29.05.2016 09:04

Baldones riteņbraucēji trešo gadu pēc kārtas uzvar Pierīgas novadu sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones riteņbraucēji trešo gadu pēc kārtas uzvar Pierīgas novadu sacensībās Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Izcīnot maksimālo punktu summu, trešo gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības kalnu riteņbraukšanā (MTB) Riekstukalnā uzvarējusi Baldones novada komanda. Tāpat kā pērn, otro vietu novadu vērtējumā ieguva mārupieši, bet trešajā šoreiz ierindojās Ropažu novada riteņbraucēji.

Sestdien Riekstukalnā bija pulcējušies desmit Pierīgas novadu riteņbraucēji. Sacensības individuāli noritēja sešās vecuma grupās un distances no četriem līdz 24 kilometriem. Komandu ieskaitē ņēma vērā katra novada pārstāvju sešus labākos rezultātus. Par pirmo vietu katrā vecuma grupā pienācās 20 punkti, līdz ar to maksimālais punktu skaits bija 120.

Šo mērķi izdevās sasniegt mājiniekiem baldoniešiem, kuri sešās grupās izcīnīja pirmās vietas. Jaunākajā S1 grupā dāmām (1987. g.dz. un jaunākas) uzvarēja Anita Antone, S3 grupā – Ingrīda Šmite, vecākajā S6 grupā – Anna Jakuška, bet vīriem nepārspēti palika Ainārs Žēbers (V4), Jānis Vējons (V5) un Edgars Brigmanis (V2), kurš, pildot sacensību galvenā tiesneša pienākumus, arī pamanījās sasniegt labāko rezultātu garākajā 24 km distancē – 53 minūtes un četras sekundes.

Otro vietu ar 112 punktiem izcīnīja Mārupes novada pārstāvji. Pirmo vietu jaunākajā V1 grupā izcīnīja Rihards Bartuševičs, V3 grupā labākais bija Jānis Ozoliņš, mārupiešiem tika vēl arī četras otrās vietas. Trešajā vietā ar 95 punktiem ierindojās ropažnieki, kuriem uzvaru izcīnīja Marija Jureņenoka S5 grupā (vēl arī viena trešā, trīs ceturtās un viena piektā vieta).

Labāko komandu trijnieksLabāko komandu trijnieks


Tālākajās vietās komandu vērtējumā ieņēma Stopiņu novads (92 p.), Salaspils (85), Krimuldas (71), Ķekavas (68), Babītes (66), Mālpils (44) un Ādažu (18 p.) novadi. Individuālās uzvaras vēl izcīnīja Diāna Šika no Stopiņu novada S2 grupā un Vismants Caune no Salaspils senioru V6 grupā.

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies ar pludmales volejbola turnīriem dāmām un kungiem 4. jūnijā Mālpilī. Bet 17. jūnijā Baldonē notiks gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles. Šobrīd kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Salaspils novads (116 punkti), kam seko Babīte (103), Ropaži (101), Stopiņi (93), Baldone (91,5) un Mārupe (88).