27.05.2016 14:57

Sezonas noslēguma pasākumā godina arī Pierīgas labākos florbolistus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sezonas noslēguma pasākumā godina arī Pierīgas labākos florbolistus Latvijas Florbola savienība

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" ceturtdien notika Latvijas Florbola savienības (LFS) rīkotais labāko florbolistu, treneru, tiesnešu un šī sporta veida atbalstītāju godināšanas pasākums. Tādus LFS rīko pēc katras sezonas, bet, pēc organizatori ziņām, tik daudz balvu un laureātu līdz šim vēl nebija bijis.

Daudzo laureātu vidū bija arī ievērojams skaits Pierīgas klubu un komandu pārstāvju no Ķekavas, Ulbrokas, Babītes un Ādažiem. Par izcīnīto piekto vietu pasaules čempionātā, kas decembrī notika Somijas pilsētā Tamperē, tika sveikta Latvijas sieviešu izlase, tostarp FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" klubu spēlētājas Elīza Elizabete Bērziņa, Līga Vancāne, Gundega Vancāne un Inga Ametere.


Par "Elvi" dāmu līgas sezonas labāko aizsardzi tika atzīta Gundega Vancāne no FK "Ķekava", bet Inga Ametere no "Ķekavas Bulldogs" saņēma regulārās sezonas rezultatīvākās spēlētājas balvu. Viņas abas arī tika iekļautas sezonas simboliskajā izlasē. Atzinību izpelnījās arī Mēneša spēlētājas titulus ieguvušās FK "Ķekava" florbolistes Paula Brunovska, Liene Ieva Jurkāne un Laura Skujevska.

"Elvi" līgas simboliskajā izlasē tika iekļauts Ulbrokas/florbola skolas "Masters" spēlētājs Artūrs Jurševskis, kurš arī tika atzīts par sezonas labāko aizsargu. Savukārt viņa komandas biedri Kaspars Šķēls un Kārlis Bulāns turnīra laikā bija nopelnījuši mēneša labāko spēlētāju titulus.

Individuālās balvas kā rezultatīvākie vai labākie savas pozīcijas spēlētāji jauniešu čempionāta pirmajā un otrajā divīzijā saņēma "Ķekavas Bulldogs" florbolisti Ernests Ronis (U-11 vecuma grupa), Klāvs Jansons (U-16), Elīna Jeige un Inga Ametere (abas U-18), tāpat Tomass Kristofers Birstiņš (U-12) no FBK "Ādaži", Olivers Vasiļevskis (U-12), Edvards Vimba (U-14) un Emīls Berķis (U-16) no Babītes, Miks Radvils, Rodrigo Struka, Adrians Dadžāns (visi U-14) un Kārlis Jānis Petrovskis (U-18) no Ulbrokas/florbola skolas "Masters".

Īpašu atzinību par aktīvu līdzdalību un ieguldījumu Latvijas 22. čempionāta bērniem un jauniešiem nodrošināšanā LFS izteica pieciem klubiem, to vidū florbola klubam "Ķekavas Bulldogs".