26.05.2016 10:41

Siguldas badmintona vecmeistaram Baltijā nav konkurentu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Siguldas badmintona vecmeistaram Baltijā nav konkurentu Siguldas badmintona klubs

Pagājušas nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Kauņā pulcējās 170 badmintona veterāni no Igaunijas, Krievijas, Latvijas un Lietuvas, lai noskaidrotu labākos spēlētājus Baltijas čempionātā. Veterānu čempionāts notiek reizi gadā, un to pārmaiņus organizē katra no Baltijas valstīm.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja Siguldas badmintona klubā, pārliecinoši pieveicot visus pretiniekus, par Baltijas čempionu vienspēlēs vīriešiem vecuma grupā 70+ kļuva siguldietis Inesis Deksnis, kurš jau daudzus gadu desmitus aktīvi piedalās sacensībās veterāniem un ir badmintona pamatlicējs ne tikai Siguldā, bet arī Latvijā.


Pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados Inesis bija viens no pirmajiem, kas aizsāka badmintona spēli Latvijā, un septiņdesmito gadu beigās organizēja pirmos badmintona treniņus Siguldā.

No Latvijas badmintonistiem par čempioniem savās vecuma grupās vienspēlēs kļuva valmierieši Ojārs Koziņecs un Elmārs Pitura, kā arī rīdzinieki Imanta Garoza un Anita Švalbe, bet dubultspēlēs – Māris Preinbergs/Inese Preinberga, Anita Švalbe/Inese Preinberga, Ilva Lineja/Dace Šneidere un Dace Pumpure/Skaidrīte Nurges.