25.05.2016 14:14

Ašākais lūsis mīt Saulkrastos, stirnu buks – Mārupē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ašākais lūsis mīt Saulkrastos, stirnu buks – Mārupē Andris Jermuts, Mareks Gaļinovskis, stirnubuks.lv

Gaujas Nacionālajā parkā Siguldā aizvadītajā ainaviskajā taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" sezonas otrajā posmā sekmīgi startējuši Pierīgas pārstāvji – garākajā Lūša distancē dāmām uzvarēja Irita Puķīte no Saulkrastiem, bet Stirnu buka distancē ātrākais izrādījās mārupietis Dmitrijs Serjogins.

Siguldā bija pulcējušies gandrīz divi tūkstoši skrējēju no 12 pasaules valstīm, ieskaitot Portugāli, Kostariku un ASV. Līdzīgi kā pirmajā posmā pirms mēneša Baldones novada Riekstukalnā, dalībnieki sacentās piecās distancēs: Susurs (0,6–1 km distance bērniem), Vāvere (5 km distance iesācējiem), Zaķis (13 km), Stirnu buks (23 km) un Lūsis (32 km), kā arī 300 metrus garajā Kalnu karaļa sprinta etapā, kas bija jāveic distances gaitā.

Kā informē rīkotāji, garākajā 32 km Lūša distancē devās ap 200 dalībnieku. Pārliecinošu uzvaru svinēja Andrejs Jesko no Rēzeknes, kurš trasē pavadīja divas stundas, 13 minūtes un sešas sekundes. Par spīti tam, ka Andrejs aiz Gūtmaņa alas nomaldījās no distances un zaudēja četras minūtes, viņš finišā par pusotru minūti apsteidza siguldieti Uldi Kļaviņu. Piekāpjoties līderim nepilnas divas minūtes, trešo vietu izcīnīja talsenieks Gints... Lūsis, kurš uzvarēja Kalnu karaļa sprinta etapā un izvirzījies vadībā sezonas kopvērtējumā.

Vēl pārliecinošāku uzvaru dāmu konkurencē svinēja "Stirnu buka" skrējienu debitante, viena no šobrīd labākajām Latvijas orientieristēm un vairākkārtēja Siguldas kalnu maratona laureāte Irita Puķīte (2.38:05). Otrās vietas ieguvēju ventspilnieci Lauru Čakli viņa finišā apsteidza par vairāk nekā septiņām minūtēm. Ātrāki par saulkrastieti finišā bija tikai 14 vīri.

23 km Stirnu buka distancē nepārspēts palika Dmitrijs Serjogins (1.34:38), kurš par nepilnām trim minūtēm apsteidza Anatoliju Macuku, bet starp dāmām ātrāka bija Zanda Ulanova no Jūrmalas. Viskuplāk pārstāvētajā Zaķa distancē (13 km) vairāk nekā 700 dalībnieku konkurencē uzvarēja Jānis Gailis (54:11) un Aija Skrastiņa.

Nākamais "Stirnu buka" skrējienu seriāla posms paredzēts uzreiz pēc Jāņiem Ventas ielejā Kuldīgas pusē.