24.05.2016 15:35

Rīgas čempionu godā – arī Pierīgas orientieristi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas čempionu godā – arī Pierīgas orientieristi arhīvs

Pagājušajā nedēļas nogalē Baldones apkārtnē notika Rīgas čempionāts orientēšanās sportā individuālajās un stafešu sacensībās. Vairākās vecuma grupās starp laureātiem ierindojās Pierīgas novadu orientieristi.

Elites grupās par uzvarētājiem kļuva Kristīne Bertuka un Jānis Krūmiņš, vīru konkurencē, tikai 11 sekundes atpaliek no trešās vietas ieguvēja, ceturtajā pozīcijā finišēja orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvis carnikavietis Kaspars Čerjaks.


Uzvaras savās grupās svinēja Marta Marija Birzkope no Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas (S10 grupā), siguldieši Kristīne Brunere (S14) un Ilmārs Limbēns (V65), Latvijas kamaniņu sporta izlases dalībniece Kendija Aparjode no Saulkrastiem (S20), Madara Šinke no Olaines (S21A), Ieva Kreicšteina no Ķekavas (S21B), Ruta Kukka no Ādažiem (S65) un Carnikavas veterāni Pēteris Novikovs (V70) un Gunārs Ostups (V80).

Otrajās vietās ierindojās siguldieši Magda Cigle (S16), Guntis Arnicāns (V45) un Rudīte Šterna (S65), kā arī Ernests Koleda no Inčukalna (V40), Ārija Šinke no Olaines (S55) un Rolands Laveiķis no Carnikavas (V60), trešajās – baldonietis Andris Tauvens (V65), ķekavietis Juris Žilko (V70) un ropažniece Maira Liepa (S70).

Dienu vēlāk Baldones apkārtnē notika stafešu sacensības. Elites grupā vīriem pirmo vietu izcīnīja OK "Kāpa" trio Guntis Māliņš, Ainārs Lupiķis un Uldis Upītis, turklāt pēdējā etapā juniors Upītis spēja noturēties priekšā IK Auseklis pieredzējušajam orientieristam Mārtiņam Sirmajam. Dāmu konkurencē uzvarēja Cēsu un Siguldas sportistes Vieda Lūsa, Zanda Abzalone un Kristīne Bertuka.