24.05.2016 10:18

LJF kausa izcīņas otrajā posmā uzvar Rozenberga un Kukaine

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Terēze Rozenberga un Kivi Terēze Rozenberga un Kivi www.leflatvia.lv

Sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmā posma sacensības iejādē. Sacensību sarežģītākajā shēmā "Vidējā balva II" par uzvarētāju kļuva Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi no Ķekavas novada jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi".

"Lieliski, ka bija vēl kāda konkurente – Raimonda Paļonīte no Lietuvas. Vēlētos, lai viņu būtu vēl vairāk, lai brauktu arī vēl citas meitenes no Lietuvas, kas var startēt Lielajā balvā, kā arī no Igaunijas, kur līmenis ir vēl pakāpi augstāks nekā dienvidu kaimiņiem. Par sniegumu, protams, jāuzteic Kivi, bet esmu priecīga arī par Kvarca rezultātu, ar kuru ieguvu otro vietu "Shēmā III"," LJF preses dienestam teica Terēze Rozenberga.

Vairākas uzvaras guva Jaunmārupes sporta kluba "Temperaments" pārstāves, tajā skaitā Agnese Kukaine ar Londy Light "Vidējā balvā I".

"Esmu priecīga par paveikto, jo ar Londy Light nebijām ilgi startējuši. Zirga veselības problēmu dēļ pagājušo sezonu nācās izlaist, un tikai ziemas čempionātā reizi pamēģināju doties uz startu," teica A.Kukaine. "Tagad sniegums izdevās salīdzinoši daudz labāks, un daudzi elementi izdevās, bet, protams, kopumā vajadzētu vēl labāk, taču tam nepieciešams laiks. Gandarījums arī par otru zirgu Eko, kurš pirmoreiz startēja Mazajā balvā un ieguva trešo vietu."

Par uzvarētāju "Mazajā balvā" kļuva cita JSK "Temperaments" pārstāve Aiga Silavniece ar Dionu Haleju, bet Līga Ģīle ar Gundegu bija labākā "Shēmā II" amatieriem. "Shēmā I" amatieriem pirmo vietu ieguva Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V no Mārupes novada z/s "Lielceri". Savukārt paralimpiskajā iejādē "Grade 1a" nepārspēts palika baldonietis Rihards Snikus ar King of the Dance no jāšanas sporta kluba "Telfas".

LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: "Atšķirībā no pirmā posma sacensībām šoreiz tās notika arī paralimpiskajā iejādē, kur dalībnieku skaits ir dubultojies. Uzvarēja mūsu olimpiskā cerība – Rihards Snikus, kurš izcīnījis tiesības startēt Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs. Novēlējām viņam veiksmi šajos atbildīgajos startos. Palielinājies arī jaunzirgu skaits, kas liecina, ka jātnieki un zirgu īpašnieki novērtējuši šo sacensību nozīmi un uztver tās kā noderīgu posmu turpmākajā sagatavošanās procesā. Āra sacensību sezona veiksmīgi sākusies."