23.05.2016 16:20

Babītes volejbolistes kvalificējas Latvijas Olimpiādei; mārupietes un siguldieši paliek "aiz borta"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes kvalificējas Latvijas Olimpiādei; mārupietes un siguldieši paliek "aiz borta" arhīvs

Nedēļas nogalē norisinājās vairāki jūlijā gaidāmās Latvijas Olimpiādes kvalifikācijas turnīri volejbolā vīriem un dāmām. Cīņā par tiesībām spēlēt finālturnīros iesaistījās arī trīs Pierīgas novadu komandas, tomēr ceļazīmes uz Valmieru nopelnīja vienīgi Babītes novada volejbolistes.

Viens no diviem atlases turnīriem dāmām trīs dienas notika Babītes sporta kompleksā Piņķos, kur par divām ceļazīmēm un finālu sacentās sešas komandas.


Izmantojot laukuma priekšrocības, pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja Babītes novada volejbolistes, kuras uzvarēja visās piecās spēlēs un zaudēja tikai vienā setā. Viņas ar 3:0 pieveica Gulbenes un Madonas novada, kā arī Daugavpils pilsētas vienības, ar 3:1 Limbažu novadu un guva tehnisko uzvaru 3:0 pār Mārupes novadu.

Otrajā vietā ierindojās limbažnieces, bet mārupietes, pirmajās divās dienās guvušas divas uzvaras (3:2 pār Gulbeni un Madonu) un piedzīvojušas zaudējumu (0:3 pret Daugavpili), turnīra pēdējā dienā laukumā neizgāja. No otrās kvalifikācijas grupas finālā, kā jau bija gaidāms, iekļuva Jelgavas un Rīgas volejbolistes.

Vīru kvalifikācijas turnīri aizritēja četrās grupās pēc reģionālā principa, un ceļazīmes uz finālu ieguva vienīgi grupu uzvarētāji.

Vidzemes zonas turnīrā Cēsīs piedalījās Siguldas vīru komanda un ar vienu uzvaru un trim zaudējumiem piecu vienību konkurencē palika ceturtajā vietā. Siguldieši ar 3:0 (25:17, 25:14, 25:15) pieveica Valkas volejbolistus, bet zaudēja Cēsīm (1:3), Limbažiem (0:3) un Rīgai (0:3). Finālturnīrā Valmierā spēkiem mērosies Rīgas, Jelgavas un Daugavpils pilsētu, kā arī Kuldīgas novada komandas.

"Apriņķis.lv" jau informēja, ka Latvijas Olimpiādes handbola turnīros piedalīsies Inčukalna vīru un Stopiņu no Salaspils novadu dāmu komandas. Tuvākajā laikā notiks kvalifikācijas turnīri vēl vairākās komandu sporta spēlēs – futbolā, basketbolā, florbolā.