23.05.2016 14:27

Riteņbraucēji sacenšas Ķekavā, Baldonē, Carnikavā un Jaunmārupē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riteņbraucēji sacenšas Ķekavā, Baldonē, Carnikavā un Jaunmārupē Carnikavas sporta centrs, maratoni.lv, mtb-maratons.lv

No vairākiem desmitiem līdz vairākiem tūkstošiem dalībnieku pulcēja vairākos Pierīgas novados nedēļas nogalē notikušās riteņbraukšanas sacensības. Visvairāk velosporta cienītāju apmeklēja Ķekavas velomaratonu, kas notika trešo reizi.

Ķekavā gan profi, gan ģimenes

Riteņbraukšanas svētkos Ķekavā, atbilstoši pasākuma idejai un nolikumam, sev piemērotas distances varēja izvēlēties gan profesionāļi, gan dažus gadus veci bērni.

120 kilometru sporta distancē, kurā ar pašmāju riteņbraucējiem Ķekavas un Baldones novadu ceļos konkurēja lietuvieši, pirmās trīs vietas izcīnīja "Rietumu-Delfin" pārstāvji Matīss Riekstiņš, Aleksandrs Rubļevskis un Klāvs Rubenis. Toties dāmu konkurencē labākās izrādījās kaimiņvalsts pārstāves Monika Rastauskaite, Ernesta Strainīte un Erika Kodīte. Komandu vērtējumā pirmo vietu izcīnīja "Rietumu-Delfin", apsteidzot divas Lietuvas velokomandas "Veloman" un "Vetrunge".

Vairāk nekā pustūkstoti dalībnieku pulcēja 45 km Tautas distance. Vīru konkurencē par uzvarētāju kļuva Jānis Rubiks, bet sestais absolūtajā kopvērtējumā un pirmais savā vecuma grupā finišēja Ķekavas novada sporta skolas audzēknis Elvijs Zommers. Dāmām labākā atkal bija Lietuvas riteņbraucēja – Akvile Giedraite, bet labākā no Latvijas izrādījās Viktorija Loiko.

Gandrīz 500 dalībnieku pulcēja arī 10 km Ģimenes distance. Lai arī uzvarētāju noteikšana šajā braucienā noteikti nebija galvenais, var atzīmēt, ka labākos rezultātus sasniedza Andrejs Ahmerovs un Oksana Greidāne. Un protams, 0,5–1 km bērnu sacensības, kurās piedalījās vairāki simti jauno riteņbraucēju vecumā līdz 12 gadiem.

Baldonē – ar Pasaules kausu pieredzi


"Vivus.lv" kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensību seriāla otrajā posmā Baldones novada Riekstukalnā vairāk nekā 600 riteņbraucēju devās maratona (54 km), pusmaratona (25 km) un bērnu distancēs. Turklāt dalībnieku vidū bija virkne Baltijas valstu labāko MTB meistaru, ieskaitot vairākus riteņbraucējus ar Pasaules kausa izcīņas posmu pieredzi.

Šoreiz maratonā dubultuzvaru guva "ZZK-Cēsis" komandas braucēji Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, kuri vēl nesen pārstāvēja Latviju Eiropas kalnu riteņbraukšanas čempionātā. Trešajā vietā ierindojās "Rietumu-Delfin" komandas braucējs Dmitrijs Sorokins, kurš saglabāja kopvērtējuma līdera kreklu. Dāmām pirmās trīs vietas ieņēma Lelde Ardava, Grēte Steinburga no Igaunijas un Ingrīda Šmite.

25 km distancē par uzvarētājiem kļuva Didzis Slaidiņš ("VW-Veloprofs.lv") un Rūta Brakovska no "Garkalne MTB" komandas, bet trešo vietu ieņēma mājiniece, Baldones velokomandas pārstāve Anita Antone.

Carnikavā startē ne tikai mājinieki un kaimiņi


Uz krietni lokālāka pasākuma pretendēja velosporta pasākums Carnikavas sporta un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi", ko rīkotāji dēvē par "riteņbraucienu". Par spīti tam sacensības apmeklēja ne tikai carnikavieši un kaimiņi no Rīgas, Ādažiem un Garkalnes, bet arī no Mazsalacas, Siguldas, Ropažiem, Salaspils, Smiltenes, Jēkabpils, Valmieras, Varakļāniem un citām vietām.

Rūdītākiem sportistiem bija paredzēta olimpiskā krosa distance 3,9 km aplī (divi apļi dāmām, četri vīriem). Visai pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja carnikavietis Kārlis Baltacis – tuvāko sekotāju Henriju Vimbu viņš finišā apsteidza par trim minūtēm, bet trešais mērķi sasniedza vēl viens mājinieks Jānis Kaupe. Labākā starp dāmām bija Madara Fūrmane.

Tautas grupas brauciens, kas aizritēja krietni vieglākā apvidū ar mazākiem kāpumiem, vīriem labākais izrādījās Artjoms Daškins, bet dāmām pirmās divas vietas ieguva carnikavietes Kitija Eglīte un Laura Alsberga. Jau ierasti Carnikavas riteņbraucienos īpašu balvu izpelnās labākais pārstāvis svara kategorijā virs 100 kilogramiem – šoreiz tā tika Jānim Sirsniņam no Ropažiem.

Savukārt Jaunmārupē notika pirmais no ieplānotajiem diviem Mārupes novada velokrosa sacensību posmiem. Tajā lielākā uzmanība ir pievērsta bērnu braucieniem 0,4–2 km distancēs, taču iespēja izmēģināt divu kilometru apli bija dota jebkuram riteņbraukšanas draugam.