23.05.2016 11:08

Basketbola turnīrā "Marupe Cup" saimniekiem divas otrās vietas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Basketbola turnīrā "Marupe Cup" saimniekiem divas otrās vietas Mārupes sporta centrs

32 komandas trijās vecuma grupās no četrām valstīm trīs dienas sacentās jauniešu basketbola turnīrā "Marupe Cup", kas risinājās Mārupes un Tīraines sporta kompleksos, kā arī biznesa augstskolas "Turība" zālē. Mājinieki mārupieši izcīnīja divas otrās vietas.

Mārupes sporta centra jaunajiem basketbolistiem labāk veicās jaunākajās U-10 un U-11 grupās. Paši jaunākie apakšgrupas turnīrā svinēja četras pārliecinošas uzvaras pār komandām no Juglas, Limbažiem, Mažeiķiem un Kaļiņingradas, izcīnīja pirmo vietu grupā un iekļuva lielajā finālā, kur pretī stājās basketbola skolas "Rīga"/DSN vienība. Izšķirošajā spēlē mazie mārupieši piedzīvoja vienīgo zaudējumu 25:30.


U-11 grupas turnīrā piedalījās 12 komandas, un izspēles sistēma bija citāda. Mārupes sporta centra puiši grupā pārspēja Gargždu (Lietuva) un BS "Rīga"/Pārdaugavas komandas, ceturtdaļfinālā ar 38:23 pieveica vienaudžus no Ventspils, pusfinālā ar 42:24 Mažeiķu basketbolistus, bet finālā par iepriekš piedzīvoto zaudējumu mārupiešiem revanšējās Gargždu komanda – otrā vieta.

Vecākajā U-12 grupā, kurā spēlēja desmit komandas, mājinieki bija pārstāvēti ar divām komandām. Pirmā ar trim uzvarām un vienu zaudējumu savā apakšgrupā ierindojās otrajā vietā un spēlēja finālā par 3.-4. vietu, kurā tomēr piekāpās Ķēdaiņu jaunajiem basketbolistiem 23:40. Mārupes otrā komanda, kurā spēlēja gadu jaunāki zēni, mačā par septīto vietu ar 49:20 pārliecinoši pieveica IMSS/Ikšķiles komandu.

"Marupe Cup" basketbola turnīru rīkoja Mārupes novada dome un Mārupes sporta centrs.