22.05.2016 20:15

Salaspils handbolistiem neizdodas kvalificēties Latvijas Olimpiādes finālturnīram

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistiem neizdodas kvalificēties Latvijas Olimpiādes finālturnīram Latvijas Handbola federācija

Latvijas Olimpiādes handbola turnīros jūlija sākumā Valmierā Pierīgu pārstāvēs Inčukalna vīru komanda, Salaspils novada handbolistes un Latvijas čempiones Stopiņu dāmas. Kvalifikācijas kārtu neizdevās pārvarēt Salaspils novada handbolistiem.

Jau ziņots, ka atlases turnīra pirmajā kārtā Inčukalna novads ar 29:24 pārspēja salaspiliešus, nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru. Spēlē par pirmo vietu apakšgrupā, kam gan bija nozīme tikai, sadalot finālistus apakšgrupās, inčukalnieši svētdien bez ierunām atzina Latvijas čempionu dobelnieku pārsvaru – 17:48 (20. minūtē rezultāts bija 1:19!). Inčukalna komandas labā Norberts Slavinskis guva sešus vārtus.

Savukārt Salaspils handbolistiem priekšā bija grūts uzdevums par pēdējo vietu finālturnīrā pacīnīties ar Rīgas pilsētas komandu, kas Dobeles vienībai bija zaudējusi pirmajā kārtā. Brīnumi svētdien nenotika, un, nonākuši pamatīgos mīnusos jau pirmajā puslaikā (8:27), salaspilieši piedzīvoja sakāvi 22:54. Zaudētāju rindās ar septiņiem precīziem metieniem rezultatīvākais bija Kaspars Luksis.

Tādējādi Latvijas Olimpiādes vīru handbola turnīrā piedalīsies Rīgas un Jūrmalas pilsētu, kā arī Inčukalna, Ogres, Ludzas un Dobeles novada komandas, bet dāmu turnīrā – Jēkabpils pilsēta, Stopiņu, Salaspils, Dobeles un Ludzas novadi.

Jāpiezīmē, ka ar Pierīgas pārstāvju piedalīšanos notiek vai tuvākajā laikā notiks kvalifikācijas turnīri vēl vairākās komandu sporta spēlēs – volejbolā, futbolā, basketbolā, florbolā.