22.05.2016 19:09

"Garkalne/Livonia" regbisti veic 12 piezemējumus un izcīna otro uzvaru sezonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti veic 12 piezemējumus un izcīna otro uzvaru sezonā Zigismunds Zālmanis, RFC "Livonia"

"Garkalne/Livonia" regbija komanda Latvijas virslīgas čempionāta kārtējā spēlē svētdien savā laukumā Upesciemā ar 74:13 pārliecinoši pieveica "Fēniksu" un izvirzījās otrajā vietā aiz "Miesnieki/Ķekava" vienības Latvijas piecu spēcīgāko klubu turnīrā.

Trīs piezemējumus mājinieku rindās pirmo reizi Latvijas čempionāta spēlē veica Mārtiņš Rundāns, pa diviem – Roberts Miksons, Ainārs Bērziņš un Kaspars Uķis, bet Kristaps Bērziņš izcēlās ar vienu piezemējumu un septiņiem precīziem realizācijas sitieniem.


Pēc zaudējuma "Miesniekiem" virslīgas pirmajā spēlē, "Garkalne/Livonia" guvusi divas uzvaras ar maksimālo piecu punktu skaitu, turpretī "Fēnikss", kas arī spēlēja ar "Miesniekiem", zaudēja, taču vēlāk guva tehnisko uzvaru, šis bija pirmais zaudējums.

"Pirmajā puslaikā vairāk koncentrējāmies uz savu spēli, devām pretiniekiem maz iespēju, lai gan viņi pēdējā minūtē pie piezemējuma tika," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam sacīja M. Rundāns.

"Otrajā puslaikā saņēmāmies, labi spēlējām cīņā – "Fēniksu" pārstūmām un arī autos bijām labāki. Treneris vēlāk deva atpūtu Aināram Bērziņam, kurš pēc šīs spēles vēl piedalījās regbija-7 komandas treniņā. Tika veiktas dažas maiņas – diezgan labi no mūsu jaunajiem iesaistījās Gatis Purviņš."

"Kā jau esmu teicis agrāk, neprotam mēs sakārtot spēli no pirmās līdz 80. minūtei," teica "Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa. "Varam piecas minūtes nocīnīties tur un piecas minūtes te. Trūka pārliecības. Iespējams, ka no sliedēm izsitis iepriekš spēlētais regbijs-7, un puiši jau domā par dalību Latvijas Olimpiādē. Klasikā mums šī bija tikai otrā spēle sezonā."

Virslīgas turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" komandai ir 11 punkti (4 spēlēs), "Garkalne/Livonia" – 10 (3), "Fēniksam" – 5 (2), "Ovāls/Jūrmalai" – 3 (2) un "LMT/Eži" – 1 (1). Abiem Pierīgas klubiem nākamās spēles paredzētas jūnija vidū.