20.05.2016 15:50

Babītes futbolisti sagrābj līderpozīcijas arī otrajā līgā, citi nonāk zaudējumu joslā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes futbolisti sagrābj līderpozīcijas arī otrajā līgā, citi nonāk zaudējumu joslā SK "Babīte"

Sporta kluba "Babīte" futbola komandas kļuvušas par līdervienībām uzreiz divās Latvijas līgās. Kluba pamatsastāvs ir pirmajā vietā pirmās līgas turnīrā, bet otrā komanda nule izvirzījusies vadībā Rīgas čempionātā otrajā līgā. Citām Pierīgas komandām tik labi neklājas.

Šonedēļ SK "Babīte"-2 futbolisti savā laukumā Piņķos uzņēma Garkalnes sporta kluba "Upesciems" vienību un, lai arī pirmā puslaika vidū pirmie zaudēja vārtus pēc Gata Zankovska sitiena, beigās svinēja graujošu uzvaru 5:1. Divus vārtus guva Ņikita Buņins, pa vieniem – Viktors Kurma, Mihails Čebotarjovs un Aleksejs Rosoha.


SK "Babīte" otrajai komandai, kas, tiesa, turnīrā piedalās ārpus konkurences, nu ir simtprocentīga punktu summa – deviņi punkti trijās spēlēs – un pirmā vieta tabulā. Savukārt SK "Upesciems" ir viena no divām komandām, kas šogad piedzīvojusi zaudējumus visos trijos pirmajos mačos.

Neveiksmju joslā iekļuvušas divas citas Rīgas čempionātā spēlējošās Pierīgas komandas. Salaspils futbola skola, kas uzvarēja pirmajās divās cīņās, mačā pret "Amoko/02" vienību vispirms nonāca zaudētājos 0:2, tad 15 minūšu laikā prata izvirzīties vadībā, bet beigās tomēr piedzīvoja neveiksmi 3:5.

Jau divas dienas vēlāk salaspiliešiem viesos bija jācīnās ar "Rīnūži/Beitar" vienību, un šoreiz viņiem spēka pietika tikai pirmajam puslaikam – 1:6. Ar sešiem punktiem četrās spēlēs Salaspils futbolisti ieņem piekto vietu, kaut Rīgas čempionātā dalībnieki aizvadījuši dažādu spēļu skaitu un šis sadalījums vēl ir stipri nosacīts.

Divas neveiksmes triju dienu laikā piedzīvojuši arī Olaines futbolisti, turklāt abās spēlēs viņiem neizdevās gūt nevienus vārtus – 0:2 savās mājās pret "Progress/Super Nova" un 0:3 izbraukumā pret futbola klubu "Fortūna". Olainiešiem ir četri punkti piecās spēlēs un devītā pozīcija tabulā.