20.05.2016 10:04

Ķekavas "Miesnieki" nosargā uzvaru pār "ežiem" Latvijas regbija virslīgas spēlē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Miesnieki" nosargā uzvaru pār "ežiem" Latvijas regbija virslīgas spēlē www.facebook.com/Miesnieki

"Miesnieki/Ķekava" regbisti Latvijas virslīgas čempionāta spēlē ceturtdien izsēja 16 punktu pārsvaru, tomēr beigās nosargāja uzvaru 24:20 pār LMT/"Eži" komandu un nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā.

Pirmajā puslaikā "Miesnieki" ar Ivara Egļa un Jura Iesalnieka piezemējumiem panāca 14:0 savā labā, taču līdz pārtraukumam "eži" starpību samazināja līdz 14:8. Otrajā puslaikā Toms Asejevs ar piezemējumu, kā arī Iesalnieks ar trešo precīzo realizāciju un vēl arī soda sitienu pārsvaru pieaudzēja līdz 24:8, tomēr "Eži" veica vēl divus piezemējumus un beigās pietuvojās līdz četriem punktiem.


Viņiem tas noslēguma deva iespēju tikt pie viena bonusa punkta (zaudējums ar mazāk nekā septiņu punktu starpību). Savukārt ķekavieši pie bieži ierastā bonusa punkta par vismaz četriem piezemējumiem šoreiz netika. Turklāt, kā informē Latvijas Regbija federācija, vairāki "Miesnieku" līderi maču nepabeidza savainojumu dēļ.

"Nesanāca tāda spēlē, kādu gribējām," sacīja "Miesnieki/Ķekava" kapteinis Leno Bramanis. "Vairāki vadošie spēlētāji guva traumas, kas izsita no līdzsvara. Arī man kaut kas nav kārtībā ar celi – kaut kā neveiksmīgi pagriezos. Tāpat otrajā puslaikā nevarēja spēlēt Emīls Balodis. Tas ļāva "ežiem" pacelt galvas augstāk, taču mūsējie visi cīnījās, kā mācēja."

"Miesnieki" ar šo spēli noslēdza pirmo apli, jo aizvadījuši jau pa mačam ar visiem pārējiem pretiniekiem, turpretī LMT"Eži" regbistiem šī bija pirmā spēle virslīgas turnīrā un otrā visā sezonā. Pirmā arī bija pret "Miesniekiem" sezonas atklāšanas mačā par Prezidenta kausu aprīļa sākumā, kurā čempioni uzvarēja ar 36:10.

"Tās spēles nevar īsti salīdzināt, jo tagad jau bija sapulcējies normāls sastāvs, no ideālā iztrūka varbūt pāris," sacīja LMT/"Eži" galvenais treneris Juris Straume. "Spēle bija forša, labi nocīnījās mūsu aizsargi. Nepaveicās pāris reižu uzbrukumā. Taču pirmajai spēlei viss bija ideāli, jo "Miesnieki" nav nekāda vājā komanda."

"Miesnieki/Ķekava" ar 11 punktiem (4 spēlēs) ir turnīra tabulas līderi. "Fēniksam" ir 5 punkti (1 spēlē), "Garkalne/Livonia" 5 (2), "Ovāls/Jūrmalai" 3 punkti (2 spēlēs) un "LMT/Eži" 1 punkts (1 spēlē). Svētdien, 22. Maijā, Upesciemā plkst. 14 sāksies spēle starp "Garkalne/Livonia" un "Fēniksu", kas tika pie tehniskās uzvaras pirmajā spēlē pret "Miesniekiem". Ķekaviešiem nākamā spēle patredzēta tikai pirms Jāņiem.