19.05.2016 11:12

"Garkalne/Livonia" regbisti ar minimālu pārsvaru izcīna pirmo uzvaru virslīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti ar minimālu pārsvaru izcīna pirmo uzvaru virslīgā Zigismunds Zālmanis, RFC "Livonia"

"Garkalne/Livonia" komanda trešdien Upesciema stadionā ļoti rezultatīvā Latvijas regbija virslīgas spēlē ar viena punkta pārsvaru uzvarēja "Ovāls/Jūrmala" klubu 41:40, izcīnot pirmo uzvaru sezonā.

Abas komandas, kas bija zaudējušas turnīra pirmajās spēlēs izdarīja pa sešiem piezemējumiem. "Livonia" nopelnīja maksimālos piecus punktus, bet "Ovāls" ieguva divus bonusa punktus, jo, lai arī zaudēja ar viena punkta starpību, pirms beigu signāla izdarīja pēdējo piezemējumu un iesita realizāciju.


Spēles sākumā ar 7:0 vadībā izvirzījās "Ovāls". Pēc tam līdz pirmā puslaika trīs piezemējumus beigām izdarīja bez vairākiem pamatsastāva regbistiem spēlējošā "Livonia", panākot 17:7, un turpinājumā vadību vairs neatdeva. Pa diviem piezemējumiem veica Edmunds Ščavinsks un Kristaps Bērziņš uzvarētājiem, kā arī Elmārs Imbrass zaudētājiem. K. Bērziņš arī precīzi sita četrus realizācijas un vienu soda sitienu.

"Trenerim maz prieka, taču, kā mēdz teikt, uzvara sliktā spēlē ir labāk nekā zaudējums skaistā spēlē," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam atzina "Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis. "Pieļāvām kļūdas, zaudējām daudzas bumbas. Prieks par to, kā otrajā puslaikā nospēlēja Kristaps Bērziņš. Domāju, ka skatītājiem šāda spēle patika. Labi kopā ar pieaugušajiem nocīnījās mūsu jaunatne – Markuss Krallišs, Ivo Kapiņš, Kaspars Briedis otrajā līnijā."

Šonedēļ notiks vēl divas virslīgas spēles. Jau ceturtdien plkst. 19.30 RTK laukumā "Miesnieki/Ķekava" mērosies spēkiem ar LMT/"Ežiem", kam šī būs tikai pirmā spēle virslīgā. Bet svētdien, 22. Maijā, Upesciemā plkst. 14 sāksies spēle starp "Garkalne/Livonia" un "Fēniksu", kas, lai arī zaudēja, tika pie tehniskās uzvaras pirmajā spēlē pret "Miesniekiem".

Virslīgas turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" ir līderi ar 7 punktiem (3 spēlēs), "Fēniksam" ir 5 punkti (1 spēlē), "Garkalne/Livonia" 5 (2), "Ovāls/Jūrmalai" 3 punkti (2 spēlēs), bet "LMT/Eži" komandai punktu nav.