17.05.2016 22:13

Inčukalna handbolisti spēlēs Latvijas Olimpiādē, salaspiliešiem izredzes trūcīgas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna handbolisti spēlēs Latvijas Olimpiādē, salaspiliešiem izredzes trūcīgas Latvijas Handbola federācija

Latvijas Olimpiādes vīru handbola turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē otrdien Salaspilī Inčukalna novada komanda ar 29:24 uzvarēja mājiniekus un kvalificējās finālturnīram, kas notiks no 1. līdz 3. jūlijam Vidzemes olimpiskajā centrā Valmierā.

Latvijas Olimpiādei bija pieteikušās astoņas komandas, bet finālturnīrā vietas ir tikai sešas. Tādēļ notiek kvalifikācijas turnīrs divās grupās, kurā ceļazīmes uz Olimpiādi nopelna pusfināla spēļu uzvarētāji un komandas, kas uzvarēs mačos par trešo vietu. Viena no pusfināla spēlēm notika Salaspilī.


Pirmā puslaika lielākā daļa pagāja gluži līdzīgā cīņā. Pēdējās desmit minūtēs laukuma saimniekiem gan uz brīdi izdevās iekrāt četru vārtu pārsvaru (13:9), taču otrajā puslaikā nebija nospēlētas pat trīs minūtes, kad rezultāts atkal bija neizšķirts (13:13).

Izšķirošie notikumi risinājās otrā puslaika vidū, kad Inčukalna handbola komanda, kurā spēlēja gan Latvijas jaunatnes līgas vecākās grupas vienības puiši, gan vairāki virslīgas un pirmās līgas pieredzi iekrājušie handbolisti, guva piecus vārtus pēc kārtas un nedaudz vēlāk pārsvaru palielināja līdz izšķirošajam 25:18. Spēlei beidzoties, tablo vēstīja 29:24 Inčukalna komandas labā.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie bija Pēteris Trojanovskis ar deviņiem un Emīls Reniņš ar astoņiem precīziem metieniem. Salaspils novada komandas sastāvā Nils un Niks Remess guva attiecīgi septiņus un sešus vārtus.

Inčukalna handbolisti līdz ar to kvalificējušies Latvijas Olimpiādei, un spēlei par pirmo vietu grupā būs nozīme tikai, veidojot finālturnīra apakšgrupu sastāvus. Savukārt salaspiliešiem par ceļazīmi uz Valmieru nāksies cīnīties ar sestdien paredzētā komplektācijas ziņā objektīvi pārāko Rīgas un Dobeles novada komandu savstarpējā mača zaudētājiem.

Jāpiebilst, ka Olimpiādes dāmu turnīrā piedalīsies piecas komandas, to vidū Stopiņu un Salaspils novadu vienības.