16.05.2016 14:44

Ulbrokas un Ķekavas florbolisti – starp labākajiem Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempiones U-18 vecuma grupā – kluba “Ķekavas Bulldogs” florbolistes Latvijas čempiones U-18 vecuma grupā – kluba “Ķekavas Bulldogs” florbolistes Latvijas Florbola savienība

Latvijas bērnu un jauniešu florbola čempionātā sadalītas medaļas gandrīz visās vecuma grupās puišiem un meitenēm. Reti kurš turnīrs bez godalgām beidzies Pierīgas komandām no Ulbrokas/florbola skolas "Masters" un kluba "Ķekavas Bulldogs".

Lielāko panākumu guva Ķekavas florbolistes vecākajā U-18 grupā, kurā viņas kļuva par Latvijas čempionēm. Pusfinālā "buldodzes" ar 6:3 uzvarēja florbola kluba "NND"/RJTC vienību, bet finālā pārspēja savas galvenās konkurentes "Rīgas lauvas" 3:2.


U-16 grupā "lauvas" revanšējās ķekavietēm pusfinālā (0:1), bet mačā par trešo vietu "Ķekavas Bulldogs" komanda ar 6:3 pieveica Cēsu "Lekringu" un izcīnīja bronzas medaļas. U-12 grupā ķekavietes ierindojās ceturtajā vietā, bet U-14 grupas izšķirošās spēles risināsies šajā nedēļā.

Divas sudraba medaļas šosezon izcīnīja FS "Masters"/Ulbrokas jaunie florbolisti puišu turnīros. Vecākajā U-18 grupā viņi pusfinālā divu spēļu summā pārspēja florbola klubu "Rīga" (6:3, 7:9), bet finālmačā zaudēja vienaudžiem no Cēsīm 5:9. Pusfinālā spēlēja arī "Ķekavas Bulldogs" jaunā maiņa, kas ar 5:10 un 2:4 piekāpās cēsniekiem, bet spēlē par bronzu – FK "Rīga" florbolistiem 4:7 un noslēgumā ieņēma ceturto vietu.

Vēl vienu sudraba medaļu komplektu nopelnīja Ulbrokas U-14 puišu komanda, kas pusfinālā ar 8:4 un 17:8 apspēlēja Kocēnu "Rubeni", bet finālā atzina Lielvārdes jauniešu pārākumu – 4:8. Ķekavieši ar nākamajiem čempioniem tikās jau ceturtdaļfinālā un piedzīvoja divus smagus zaudējumus.

Toties labāko trijniekā "buldogiem" izdevās tikt divās citās vecuma grupās. Ķekavas U-11 komanda divu apļu finālturnīrā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vienīgi Liepājas "Kuršiem" (Ulbrokas komandai šajā turnīrā piektā vieta). Bet U-16 grupā "Ķekavas Bulldogs" pusfinālā gan piekāpās vienaudžiem no Talsiem (4:4, 3:5), taču mačā par trešo vietu sagrāva Bauskas florbolistus 12:1. Ulbrokas puiši šajā grupā izstājās jau pēc ceturtdaļfināla kārtas.

Teju vienīgais turnīrs, kurā Pierīgas pārstāvji palika bez medaļām, ir U-12 grupas čempionāts zēniem – FS "Masters"/Ulbroka pusfinālā zaudēja Lielvārdei (2:2, 4:5) un spēlē par bronzu arī "Kuršiem" 1:2, bet ķekaviešus ceturtdaļfinālā apspēlēja nākamie čempioni Talsu florbolisti.

Jāpiezīmē, ka Latvijas bērnu un jauniešu florbola čempionātā puišiem notiek turnīri astoņās vecuma grupās, bet trijās jaunākajās (U-8, U-9 un U-10) par uzvarētājām tiek atzītas visas komandas un godalgas par piemiņu no savas dalības šajās sacensībās saņem katrs mazais florbolists. Šajos turnīros Pierīgas novadus pārstāvēja arī Inčukalns.