12.05.2016 13:27

Carnikavieši triumfē Pierīgas novadu orientēšanās sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavieši triumfē Pierīgas novadu orientēšanās sacensībās Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Orientēšanās sporta tradīcijām bagātais Carnikavas novads kļuvis par šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu uzvarētāju komandu vērtējumā. Pēdējo divu gadu Pierīgas čempioni mārupieši spraigā cīņā šoreiz palika otrajā vietā, bet olainieši – trešajā. Startēja 12 novadu orientieristi.

Pierīgas novadu sporta spēļu orientēšanās sacensības risinājās trešdien Ādažu novada "Grunduļos". Rezultāti individuāli tika vērtēti sešās vecuma grupās (līdz 30, 40, 50, 60, 70 un virs 70 gadiem), bet komandu ieskaitē tika ņemti vērā seši labākie katras komandas pārstāvju rezultāti un iegūtie punkti (par 1. vietu 20 p., par 2. vietu 18 p. utt.).

Sacensību noslēgumā izrādījās, ka lielāko punktu summu 106 p. (maksimālā bija 120) ieguvuši Carnikavas orientieristi, kuri tikai par vienu punktu apsteidza Mārupes komandu. Uzvarētājiem pirmo vietu vecākajā V6 grupā vīriem izcīnīja Pēteris Novikovs, otrās vietas ieguva Agnese Dzērve (S2), Baiba Smila (S3) un Kaspars Čerjaks (V3) un trešās – Madara Šadrina (S1), Maija Čerjaka (S4), Rūdolfs Šadrins (V1) un Rolands Laveiķis (V5).

Mārupes orientieristiem individuālo uzvaru bija vairāk – Gunta Lebedoka bija pirmā S5 grupā un Andris Kosmačevs V5 grupā. Taču mazliet pietrūka pārējo godalgoto vietu. Labāko trijniekos vēl iekļuva Ģirts Zīlišķis (otrā vieta V4 grupā), Erna Skujiņa (trešā vieta S6 grupā) un Jānis Ozoliņš (trešā vieta V3 grupā), bet sesto komandu ieskaites rezultātu deva Līgas Lagzdkalnes ceturtā vieta S4 grupā. Summā mārupiešiem 105 punkti.

Tikai ar sešiem dalībniekiem Pierīgas novadu sacensībās bija pārstāvēts Olaines novads – par spīti tam olainieši izcīnīja trešo vietu kopvērtējumā (101 p.). Uzvaras guva Madara Šinke (S2), Ārija Šinke (S4) un Guntars Mankus (V3), trešo vietu ieguva Juris Šinke (V4), ieskaites punktus nopelnīja arī Antra un Andrejs Gaumigi (attiecīgi S4 un V4 grupas).

Trīs labāko komandu pārstāvji pēc laureātu apbalvošanasTrīs labāko komandu pārstāvji pēc laureātu apbalvošanas


Komandu vērtējumā tālākajās vietās ierindojās Saulkrastu (100 p.), Ādažu (100), Ropažu (96), Sējas (94), Babītes (91), Ķekavas (88), Salaspils (72), Baldones (70) un Mālpils (38) novadu komandas.

Individuāli uzvaras vēl izcīnīja šāgada Latvijas čempione Irita Puķīte no Saulkrastiem (S3), Ieva Rukšāne no Sējas (S1) un Maira Liepa no Ropažiem (S6), kā arī salaspilietis Zigmārs Gailis (V1) un Aigars Leiboms no Ādažiem (V4).

Šāgada Pierīgas novada sporta spēles turpināsies ar kalnu riteņbraukšanas sacensībām 28. maijā Riekstukalnā un pludmales volejbola turnīriem 4. jūnijā Mālpilī, bet 17. jūnijā Baldonē notiks gadskārtējās Pierīgas pašvaldību darbinieku sporta spēles. Šobrīd komandu kopvērtējumā līderis ir Salaspils novads (102 punkti), kam seko Babīte (92), Ropaži (85), Stopiņi (78), Saulkrasti (72,5), Baldone (71,5) un Mārupe (70).