11.05.2016 23:20

Ķekavas "Miesnieki" pieveic Garkalnes "Livonia" regbistus Latvijas virslīgas spēlē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Miesnieki" pieveic Garkalnes "Livonia" regbistus Latvijas virslīgas spēlē Jeļizaveta Iļjina, RFC ''Livonia''

Latvijas regbija virslīgas čempionāta spēlē trešdien Upesciemā pagājušās sezonas finālistu divcīņā pašreizējie čempioni "Miesnieki/Ķekava" ar 34:17 uzvarēja laukuma saimniekus "Garkalne/Livonia" regbistus.

Mača sākumā ķekavieši diezgan ātri pēc Jura Iesalnieka piezemējuma nokļuva vadībā 5:0. Tad iniciatīvu pārņēma "Livonia", kas pretinieku laukuma pusē izveidoja vairākus uzbrukumus, līdz Kristaps Bērziņš izmantoja iespēju iesist sodu (5:3). Nedaudz vēlāk Reinis Pepa izkārtoja iespēju piezemējumam Vigo Valdavam un Bērziņš iesita realizāciju, panākot 10:5 jau laukuma saimnieku labā.


Tomēr vēl līdz pārtraukumam pēc mājinieku kļūdas piezemējumu veica Elmārs Šefanovskis un Iesalnieks iesita realizāciju – 12:10 "Miesnieku" labā, vēsta Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

Pēc pārtraukuma pieredzējušais Jānis Skuja "Miesniekiem" veica trešo piezemējumu, bet Maksims Batrakovs iesita realizāciju (19:10) un drīz pēc tam arī sodu – 22:10. Tomēr 55. minūtē piezemējumu "Livonia" labā veica Pepa, un Bērziņš ar precīzu realizāciju atjaunoja intrigu (22:17).

Otrā puslaika otrā daļa tomēr pagāja "Miesnieku" zīmē – arī tāpēc, ka par tiesneša apvainošanu no laukuma tika noraidīti divi mājinieku spēlētāji. Ceturto piezemējumu bonusa punktam izdarīja Gunārs Andersons, bet punktu spēlei jau krietnā kompensācijas laikā pielika ''Miesnieku'' kapteinis Leno Bramanis, kuram šajā dienā apritēja 37 gadi, un Iesalnieks ar realizācijas sitienu – 34:17.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris komandai pievienojās tikai otrajā puslaikā: "Kā man sacīja, esam bijuši slikti savu autu izspēlē, cīņa bijusi līdzīga, bet "Livonia" neesot izmantojusi savas izdevības. Otrajā puslaikā mums bija svarīgi tikt pie bonusa punkta, jo esam cietuši no tehniskā zaudējuma pret "Fēniksu". Bet beigās ļoti vēlējāmies, lai pie piezemējuma savā dzimšanas dienā tiek Bramanis, un tas viņam arī ļoti skaisti izdevās."

"Livonia" kluba vadītājs Jānis Zuments: "Komanda aizvadīja pietiekami labu spēli, ņemot vērā to, ka nevarēja spēlēt vairāki līderi. Lūzums iestājās pēc Grieķa dzeltenās kartītes, kas pārauga sarkanajā. Puiši cīnījās labi, lai gan pārāk aizrāvās ar spēlēšanu savā laukuma pusē un aizsardzībā pieļāva dumjas kļūdas."

Virlīgas turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" ar 8 punktiem (3 spēlēs) atkal izvirzījušies līderos. "Fēniksa" regbistiem ir 5 punkti (1 spēlē), "Ovāls/Jūrmala" komandai – 1 punkts (1 spēlē). "Garkalne/Livonia" pēc vienas spēles un "LMT/Eži", kas turnīru vēl nav sākuši, punktu nav.

Nākamo spēli livonieši aizvadīs 18. maijā Upesciemā pret "Ovāls/Jūrmala" komandu, bet "miesnieki" – dienu vēlāk RTK laukumā pret "LMT/Eži" regbistiem