11.05.2016 13:33

Ādažu jaunajiem basketbolistiem – Latvijas Jaunatnes līgas sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu jaunajiem basketbolistiem – Latvijas Jaunatnes līgas sudrabs Lāsma Irša

Noslēgušies turnīri gandrīz visās VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas vecuma grupās. No Pierīgas novadu komandām lielākos panākumus guvusi Ādažu U-13 grupas (2003. g.dz.) puišu komanda, kas teju 40 vienību konkurencē izcīnīja otro vietu.

Visas sezonas laikā turnīrs aizritēja četrās kārtās, ieskaitot finālturnīru. Lai iekļūtu astoņu finālistu skaitā, Arņa Krištopana trenētie ādažnieki bez zaudējumiem aizvadīja pirmos divus posmus, izcīnot 15 uzvaras pēc kārtas, un pēc tam sekmīgi nospēlēja arī trešajā kārtā.

Finālturnīrā, kas notika Jēkabpilī, Ādažu basketbolisti grupu turnīrā apspēlēja BJBS/Rīga DSN/Sarkandaugava komandu 41:35, pēc tam vienaudžus no basketbola skolas "Ķeizars" 52:33 un basketbola skolu "Ogre" 48:33.

Pusfinālā ar 41:39 tika pieveikti Jēkabpils jaunie basketbolisti. Un vienīgi dramatiskā finālā ar minimālu viena punkta pārsvaru, nerealizējot metienu no tuvas distances pēdējā sekundē, ādažniekiem nācās piekāpties Rēzeknes kluba "Ezerzeme"/BJSS spēlētājiem 52:53.

Turnīra labāko spēlētāju pieciniekā tika iekļauti arī divi Ādažu spēlētāji – Valters Briedis un Edijs Eglītis. Kopumā sezonā ādažnieki 29 spēlēs izcīnīja 24 uzvaras, liecina turnīra rīkotāju informācija.

Tiesības piedalīties Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrā bija izcīnījusi arī Mārupes sporta centra U-12 vecuma grupas komanda, kas līdz tam sezonā bija uzvarējusi 16 no 23 spēlēm. Diemžēl fināls mārupiešiem neizdevās – trīs zaudējumi apakšgrupā, pēc tam arī pusfinālā un spēlē par septīto vietu un beigās astotā vieta.

Jūnija sākumā Rīgā notiks VEF LJBL rīkotie "Kārums" kausa izcīņas turnīri U-10 un U-11 vecuma grupās meiteņu un puišu komandām.