10.05.2016 15:51

Babītes novusa duets sprīdi no Latvijas čempionāta bronzas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novusa duets sprīdi no Latvijas čempionāta bronzas arhīvs

Babītes novusa meistari Aiva Oša un Ainārs Grosens ierindojušies piektajā vietā Latvijas čempionāta finālturnīrā jauktajās dubultspēlēs, kas notika Cēsīs. No trešās vietas un bronzas medaļas viņus šķīra viens punkts.

Finālturnīrā piedalījās 19 labākie pāri no visas Latvijas, aizvadot savstarpējās cīņas ar tiem duetiem, pret kuriem nebija nācies spēlēt iepriekšējās kārtās.


Aiva Oša un Ainārs Grosens summā izcīnīja 11 uzvaras, piedzīvoja septiņus zaudējumus un turnīra kopvērtējumā savāca 33 punktus. Tikpat bija arī trešās vietas ieguvējiem Anita Lejai no Kuldīgas un Aigaram Aleksandrovam no Saldus, kā arī ventspilniekiem Līgai Leitei un Raivo Bumbierim. Taču Babītes novusistiem izrādījās nedaudz sliktāki papildrādītāji, kas viņus nostūma uz piekto vietu.

Bronzas medaļas tika Lejai un Aleksandrovam, par Latvijas čempioniem kļuva Ilze Lāce un Uldis Kampāns no Jēkabpils (41 p.), bet otro vietu izcīnīja Janīna Kesenfelde un Kaspars Leitis no Ventspils (40 p.).

Finālturnīrā piedalījās arī divi Ķekavas novusa pāri. Biruta Babra un Gunārs Evers ar 23 punktiem ieņēma 15. vietu, bet Maija Laizāne un Juris Firsts ar 21 punktu palika 17. vietā.

14. maijā Tukumā notiks Latvijas dubultspēļu čempionāts novusā vīriem, kurā Pierīgu pārstāvēs ķekavieši Aivars Smildziņš un Aleksejs Mironovs.