10.05.2016 14:05

Latvijas čempionāta medaļas no Daugavpils pārved arī Pierīgas orientieristi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionāta medaļas no Daugavpils pārved arī Pierīgas orientieristi OK "Stiga"

Divas dienas Daugavpils pilsētā un novadā risinājās Latvijas čempionāts orientēšanās sportā. Sacensību pirmajā dienā dalībnieki sadalīja medaļas un titulus sprinta distancēs, bet otrajā dienā sacentās garajās distancēs. Starp laureātiem bija arī prāvs pulciņš Pierīgas novadu orientieristu.

Elites grupā dāmām (S21E) divas godalgas izcīnīja orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve Irita Puķīte no Saulkrastiem. Sprintā (2,9 km) viņa nepilnu minūti piekāpās Sandrai Grosbergai un ieņēma otro vietu, toties garajā distancē (10,8 km) sasniedza labāko laiku, par vairāk nekā piecām minūtēm apsteidzot tuvāko sekotāju Kristīni Bertuku.


Uzvaras un medaļas Pierīgas orientieristi ieguva arī atsevišķās vecuma grupās.

S14 grupā jaunietēm dubultuzvaru izcīnīja siguldiete Kristīne Brunere, kura izrādījās labākā gan īsajā, gan garajā distancē. S20 grupā divas pirmās vietas OK "Kāpa"/Ādažu BJSS pārstāvei Laurai Leibomai, turklāt garajā distancē trešo vietu aiz viņas ieņēma kamaniņu braucēja saulkrastiete Kendija Aparjode.

Starp jaunietēm vēl trešo vietu sprintā ieguva siguldiete Magda Cigle S16 grupā. Savukārt jauniešiem Uldis Upītis no Saulkrastiem pirmajā dienā ierindojās otrajā vietā, bet nākamajā dienā revanšējās, izcīnot uzvaru V20 grupā. Trešais sprintā V14 grupā bija Nils Ciglis no Siguldas.

Panākumiem bagāti aizritēja sacensības ar pieredzējušāko orientieristu grupās. Nepārspēta abas dienas S35 grupā bija Zanda Abzalone no Siguldas, bet S65 grupā – ādažniece Ruta Kukka, aiz kuras otrajā vietā garākajā distancē ierindojās siguldiete Rudīte Šterna.

Vecmeistaru V80 grupā divas uzvaras izcīnīja carnikavietis Gunārs Ostups, bet Staņislavs Kojalovičs no Babītes novada ieņēma vienu otro un vienu trešo vietu. Tāpat divas godalgas (viena pirmā un viena otrā vieta) siguldietim Ilmāram Limbēnam V65 grupā, kā arī Sergejam Šadrinam no Carnikavas (viena otrā un viena trešā vieta) – sprintā V50 grupā viņu pārspēja ādažnieks Aigars Leiboms.

Pa vienai uzvarai izcīnīja arī Gunta Lebedoka no Mārupes (S60) un Edmunds Zvaigzne no Siguldas (V55), otrās vietas – mārupietis Andris Kosmačevs (V60) un siguldietis Guntis Arnicāns (V45) un trešo vietu – Rolands Laveiķis no Carnikavas (V60).

Domājams, ka ne viens vien no pieminētajiem sportistiem jau trešdien piedalīsies Pierīgas novadu sporta spēļu orientēšanās sacensībās, kas no plkst. 18.30 norisināsies Ādažu novada "Grunduļos".