09.05.2016 15:05

Ādažos sacenšas gan lieli, gan mazi riteņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos sacenšas gan lieli, gan mazi riteņbraucēji Laima Jātniece

Nedēļas nogalē Ādažu MTB velomaratons pulcēja gandrīz simtu bērnu sacensību dalībnieku un vairāk nekā pusotru simtu riteņbraucēju 23 kilometrus garajā maratona distancē.

Maratona distances sporta grupā par uzvarētāju kļuva Latvijas mēroga sacensībās daudz panākumu guvušais Dmitrijs Sorokins, kurš finišēja pēc 42 minūtēm un 58 sekundēm. 16 sekundes viņam zaudēja otrās vietas ieguvējs Kaspars Kipurs, bet trešais vēl pēc sekundes mērķi sasniedza mājinieks Normunds Zviedris, liecina rīkotāju informācija.

Dāmu grupā pārliecinoši pirmā bija "ĀdažiVelo" komandas pārstāve Zanda Rutkovska, kura par vairāk nekā desmit minūtēm apsteidza Eviju Lonerti un Laimu Brūkleni.

Dažādās tautas sacensību vecuma grupās pirmās vietas ieguva Madara Eriņa un Mārtiņš Maslovs, Adele Ilga Spigovska un Edgars Galimžanovs, Andris Romanovskis, carnikaviete Justīne Brūvere-Kaupe un Iļja Dorošenko, Ilona Lavrenova un Edgars Lukjanovičs, kā arī Laima Klauža un Aldis Slaidiņš.

Labu brīdi pirms maratona starta spraigi notikumi risinājās stadionā, kur viena un divu apļu distancēs (400–800 metru) sacentās bērni. Pašu jaunāko grupā ašākie izrādījās Alise Kundziņa un Oskars Strauhmanis, 7–8 gadus veco grupā – Amēlija Tīna Zariņa un Kristers Strauhmanis, 9–10 gadus veco grupā – Reilija Zariņa un Rauls Utkins, bet 11–12 gadu veco grupā uzvarēja Amanda Kundziņa un Artūrs Nummurs.

Vairāk foto skatīt šeit.